HEALTHY LIFESTYLE: 5 FACTORS YOU HAVE TO FOLLOW

HEALTHY LIFESTYLE: 5 FACTORS YOU HAVE TO FOLLOW

You want to read more about my healthy lifestyle & I thought that I will share 5 very important key factors to follow.

HEALTHY LIFESTYLE: 5 FACTORS YOU HAVE TO FOLLOW!

För ett par dagar sedan gjorde jag en omröstning på min Instagram där ni fick välja vad ni skulle vilja läsa mer av på min blogg. En utav sakerna ni vill läsa mer om är hälsosam livsstil. Så himla roligt tycker jag! I detta inlägg tänkte jag börja med att visa vad som fick mig att börja fokusera mer på min egna hälsa.

Jag hittade en artikel från Harvard Medical School förra året som jag fastnade för. En väldigt enkel men informativ artikel som specificerar de 5 viktigaste faktorerna alla borde följa!

A couple of days ago I did a poll on my Instagram where you could choose what you would like to read more on my blog. One of the things you want to read more about is healthy lifestyle. So much fun I think! In this post I thought to start by showing what made me start to focus more on my own health.

I found an article from Harvard Medical School last year that caught my eye. A very simple but informative article that specifies the 5 most important factors everyone should follow!

HEALTHY LIFESTYLE: 5 FACTORS YOU HAVE TO FOLLOW

5 very important factors

 1. Hälsosam diet – Ät mycket grönsaker, frukt, nötter, omega 3, bra fetter. Undvik rött kött & transfetter.
  Healthy Diet – Eat a lot of vegetables, fruits, nuts, omega 3, good fats. Avoid red meat & trans fats.
 2. Träning – Utöva någon form av träning minst 30min per dag
  Exercise – Exercise at least 30min per day
 3. Hälsosam vikt – Håll dig inom ramen av din BMI. Denna BMI beräkning hjälper dig enkelt att mäta den.
  Healthy Weight – Stay within the scope of your BMI. This BMI calculation helps you easily measure it.
 4. Ingen rökning!
  No smoking!
 5. Lagom intag av alkohol – Du kan antingen dricka 350ml öl, 150ml vin eller 35ml sprit per dag.
  Moderate alcohol intake – You can either drink 350ml of beer, 150ml of wine or 35ml of spirits per day.

Det jag gillar med ovan är att studier har gjorts och resultatet är enastående. Följer man alla dessa 5 faktorer så lever kvinnor 14 år längre och män 12 år och man minskar risken för cancer, hjärt- och kärlsjukdomar. Det är väldigt imponerande!
Det innebär att jag kan dricka ett glas vin varje dag om jag vill! Win-win för någon som avgudar vin. Hehe.

What I like about the above is that studies have been done and the results are outstanding. If you follow all these 5 factors, women live 14 years longer and men 12 years and you reduce the risk of cancer, cardiovascular disease. It is very impressive!
That means I can drink a glass of wine every day if I want to! Win-win for someone who loves wine. Hehe.

HEALTHY LIFESTYLE: 5 FACTORS YOU HAVE TO FOLLOW

DO I FOLLOW THESE 5 FACTORS?

Självklart hörrni! Det är inte ens jobbigt för mig att förhålla mig till ovan. Snarare en självklarhet! Jag undviker rött kött, äter grönsaker och frukt, tränar 3 gånger i veckan och promenerar varje dag. Men jag unnar mig ett glas vin & lite snacks då och då. Jag har hittat min balans när det kommer till att leva hälsosamt och unna mig och detta är något jag tycker att varje person måste hitta. Alla har vi olika förutsättningar och mål, hitta ditt mål och sträva efter det genom dina förutsättningar.
Om du tycker det är jobbigt, börja med små steg, små steg leder alltid till lite större steg. Du kan om du vill!

Of course, guys! It’s not even hard for me to relate to above. Rather obvious! I avoid red meat, eat vegetables and fruits, exercise 3 times a week and taking walks every day. But I do treat myself to a glass of wine & snacks every now and then. I have found my balance when it comes to living healthy and treating myself and this is something I think every person needs to find. We all have different circumstances and goals, find your goal and strive for it through your circumstances.
If you find it difficult, start with small steps, small steps always lead to slightly larger steps. You can if you want to!

Follow:
Share: