INSTAGRAM HIDING LIKES!?

Yes you read it right about Instagram. But why are they doing it? I have listen, read a lot about this and thought that I will sum it up for you. Keep on reading!

INSTAGRAM HIDING LIKES!?

Vad har nu Instagram hittat på igen? Det känns som om det hela tiden dyker upp något nytt på vårt kära Instagram. Är det inte utseendet, nya features så är det algoritmer. Den här gången slår Instagram till med en rejäl förändring. Vi kommer inte kunna se varandras likes! Hur galet?! Varför? Jo, jag tänkte sammanfatta allt jag läst om detta i nedan inlägg.

What is Instagram up to again? It feels like something is constantly changing on our dear Instagram. If it is not the appearance, new features, it is the algorithms. This time, Instagram brings to the table for real. We will not be able to see each other’s likes! How crazy? Why? Well, I was going to summarize everything I read about this in the post below.

WHY?

Instagram informerar om att det dem vill åstadkomma med denna förändring är en “mindre pressad miljö” i appen. En mer hälsosam tillvaro helt enkelt.
Pressad? Har du ett samarbete med ett företag så vill du gärna att människor skall gilla din content. Självklart sätter det lite press på en. Personligen har jag slutat fokusera på likes för längesen, helt ärligt. Jag är mer fokuserad på exponering och hur mycket jag når ut till mina följare än antal gilla markeringar. Varför?

Instagram informs that what they want to accomplish with this change is a “less pressured environment” in the app. Simply a more healthy existence.
Pressed? If you have a cooperation with a company, you would like people to like your content. Of course it puts a little pressure on us influencers. Personally, I have stopped focusing on the likes for a long time, quite honestly. I am more focused on exposure and how much I reach out to my followers than the number of likes. Why?

Jag själv klickar inte på GILLA knappen på allt jag ser på Instagram (sjukt dåligt av mig och jag borde stötta mer), även om det är något som jag skrattar åt, eller en bild som jag verkligen tycker är fin. Jag stannar upp, kollar på den & går vidare. Självklart lämnar jag ibland spår efter mig, men inte alltid. Jag vet därmed att jag inte är ensam om detta.
Väldigt många scrollar och tittar, utan att gilla och kommentera. Eller har jag fel?

I myself do not click on the LIKE button on everything I see on Instagram (so bad of me and I should support more), even if it is something I laugh at, or a picture that I really think is nice. I stop, look at it & keep on scrolling. Of course I sometimes leave traces of me, but not always. I know therefore that I am not alone in this.
A lot of people scrolls and looks, without liking and commenting. Or am I wrong?

WHAT’S THE GOAL ACCORDING TO INSTAGRAM?

Målet är att pusha oss användare mot att bli mer kreativa och skapa mer kvalitativ content. Man tror även att detta kommer resultera i att vi mer kommer fokusera på skapandet av videos och stories samt att man kommer posta betydligt mycket mer på Instagram. Du kommer inte bli deppad bara för att du fick 100 likes på en bild när du i vanliga fall brukar få 500 likes. Ingen kommer se detta och du kommer inte bry dig. Du kommer fokusera på skapandet framöver och det är det Instagram är ute efter.

The goal is to push us users towards becoming more creative and creating more qualitative content. It is also believed that this will result in us users to more focusing on the creation of videos and stories and that we will post much more on Instagram. You will not be “depressed” just because you got 100 likes on a picture when you usually get 500 likes. No one will see this and you will not bother. You will focus on the creation and that is what Instagram is aiming for.


But, seriously, all the likes will disappear?

Självklart kommer du själv kunna se hur många likes DU har under DIN bild. Denna förändring kommer gälla (om det träder i kraft för just nu testar man detta) enbart för dem som ser dina bilder. De kommer med andra ord inte se antal likes du får under en bild. Är inte detta lite skönt? Lite mer stressfritt? Jag är nog väldigt positiv inställd till denna förändring måste jag medge.

Of course you will be able to see how many likes YOU have under YOUR image. This change will apply (if it comes into effect for the moment they are testing this) only for those who see your pictures. In other words, they do not see the number of likes you get under a picture.
Isn’t this a little nice? A little more stress-free? I’m actually very positive about this change, I must admit.

Users who are part of the test are able to look at who liked their own post, but not a count of how many likes someone else’s post received, a way of making Instagram feel less “like a competition”.

Adam Mosseri, Head of Instagram

What will happen to the influencer marketing now?

I och med denna förändring så kommer andra parametrar också att förändras. Man tror nämligen att framtida samarbeten kommer att baseras på mer kvalitativa samarbeten mellan Influencern och företaget än den gjort hittills. Vilket jag tycker är riktigt bra!
Som jag tidigare nämnde så är man också ute efter och skapa mer Stories och TV än vanliga inlägg i feeden.
Indirekt vill man skapa en community på Instagram (som den som finns på YouTube) där man svarar på kommentarer och är mer aktiv mot sina följare och inte bara en plattform för “fansen”.

With this change, other parameters will also change. It is believed that future collaborations will be based on more qualitative collaborations between the Influencer and the company than it has been so far. Which I think is really good!
As I mentioned earlier, Instagram is also looking for us to create more Stories and IGTV than regular posts in the feed.
Indirectly, Instagram wants us to create a community on Instagram (like the ones on YouTube) where you respond to comments and are more active towards your followers and not just a platform for the “fans”.

Vad tror ni om detta? Har ni några fler teorier om hur detta kan påverka oss? Ser ni något negativt med denna förändring? Let me know below!

What do you think about this?

Let me know in the comment section below

Reference list: www.cnbc.com , www.bbc.com

Follow:
Share: