CRETE PART II | KIANI BEACH RESORT

CRETE KIANI BEACH RESORT

It’s time to share with you the second part of our trip. Want to have a look at a 300 year old winery or see one of the most beautiful beaches? Keep on reading! Ps. There is a video of our entire trip as well.

CRETE PART II | KIANI BEACH RESORT

(This post is in collaboration with Kiani Beach Resort)

Nu är det äntligen dags och visa er del två av vår resa till Kreta. Hotellet erbjöd många utflykter som man kunde välja mellan att åka på och vi valde vinprovning (såklart!) samt en dags utflykt till Balos på norra delen av Kreta. På deras hemsida kan ni läsa om vilka mer utflykter dem erbjuder! Man kan bland annat åka över till Santorini, hur kul?!

Now it’s finally time to show you part two of our trip to Crete. The hotel offered many excursions that one could choose to go on and we chose wine tasting (of course!) & a day trip to Balos in the north of Crete. On their website you can read about which more excursions they offer! One can, among other things, go over to Santorini, how fun?!

CRETE KIANI BEACH RESORT

WINE TASTING

Ni som ni vet ni vet att jag är en vin älskare! Att åka och prova vin var därmed ett självklart val. Lokalt grekiskt vin, vad kan gå fel?
Vi besökte Sapounakis Winery som är en 300 år gammal vingård. Det var verkligen så himla fint! Det går även att bo där om man så önskar då ägaren hyr ut rummen.

As you know I am a wine lover! To go and try wine was an obvious choice. Local Greek wine, what can go wrong?
We visited the Sapounakis Winery which is a 300 year old vineyard. It was really so nice! It is also possible to live there if you so wish since the owner rents out the rooms.

CRETE KIANI BEACH RESORT
CRETE KIANI BEACH RESORT

Välkomstdrinken bestod såklart av Ouzo. Värden serverade också lite tilltugg innan vinprovningen vilket var välbehövligt kan jag lova. Haha.

The welcome drink of course consisted of Ouzo. The host also served some snacks before the wine tasting, which was much needed, I can promise you that. Haha.

CRETE KIANI BEACH RESORT
CRETE KIANI BEACH RESORT

THE WINE CELLAR

Efter lite tilltugg gick vi ned till källaren där det fanns en hel del tunnor med en hel del vin. Något som jag fick lära mig var att det finns olika typer av tunnor, de som är gjorda av billigt trä och de lite dyrare. Det har en väldigt stor påverkan på när vinet ska lagras.

After a little snack we went down to the basement where there were a lot of barrels with a lot of wine. Something I got to learn was that there are different types of barrels, those that are made of cheap wood and those that are a bit more expensive. It has a very big impact on when the wine is to be stored.

CRETE KIANI BEACH RESORT
CRETE KIANI BEACH RESORT
CRETE KIANI BEACH RESORT

Kort därefter blev jag lite på lyset och tyckte att allt var roligt. Det här med att spotta ut vinet vid vinprovning är inte riktigt min grej. Vem gör något sådant egentligen? Riktigt slöseri av bra vin.

Shortly afterwards I got a little bit tipsy and everything was fun. The thing with spitting out the wine at wine tastings is not really my thing. Who does something like that? Such a waste of good wine.

CRETE KIANI BEACH RESORT

THE END OF THE TASTING

En sista skål innan det var dags för hemfärd. Jag och M skulle ta en powernap, vid 15.00. Det slutade med att vi vaknade vid 20:00. Haha! Men det var så värt det för vinet smakade gudomligt och vi fick med oss en flaska rött och en flaska vitt hem till Sverige.

One last cheer before it was time for our return trip. Me and M needed to take a powernap, at 15.00. It ended with us waking up at 20:00. Haha! But it was so worth it because the wine tasted divine and we brought with us a bottle of red and a bottle of white home to Sweden.

CRETE KIANI BEACH RESORT

CRETE KIANI BEACH RESORT – GRAMVOUSA

Vår andra tur gick till Gramvousa & Balos. Gramvousa är tydligen piraternas ö och Balos består utav en av dem vackraste stränderna på denna planet.
Vi var borta hela dagen då det tog 2h med buss att ta sig till färjan och ca 1h med båt att komma fram till Gramvousa som var vår första anhalt.

Our second trip went to Gramvousa & Balos. Gramvousa is apparently the pirates island and Balos consists of one of the most beautiful beaches on this planet.
We were gone all day since it took 2h by bus to get to the ferry and about 1h by boat to arrive at Gramvousa which was our first stop.

CRETE KIANI BEACH RESORT

Vi förväntade oss strålande sol och massa bad. Det var det inte. Det spöregnade på vägen dit och jag hade klätt mig som om det vore super sommar! Tur att man hade med sig hotellets handduk som värmde en.

We expected a lot of sun and lots of swim. Not our luck. It was pouring rain on the way there and I had dressed as if it were super summer! Lucky me that I brought the hotel’s towel that warmed one.

CRETE KIANI BEACH RESORT
CRETE KIANI BEACH RESORT

Men helt plötsligt så tittade solen fram. Kolla bara på nedan utsikt, hur fint?!

But all of a sudden the sun came forward. Just check out the below views, how gorgeous?!

CRETE KIANI BEACH RESORT
CRETE KIANI BEACH RESORT
CRETE KIANI BEACH RESORT

Det fanns inte jätte mycket att se på denna lilla ö så jag och M passade på att fota lite.

There was not much to see on this small island so me and M took the opportunity to do a little photograph shooting.

CRETE KIANI BEACH RESORT
CRETE KIANI BEACH RESORT
CRETE KIANI BEACH RESORT

CRETE KIANI BEACH RESORT – BALOS

Balos, en utav dem vackraste stränderna. Jag låter bilderna tala för denna fina plats. Kolla in vattnet nedan! Jag har aldrig sett något liknande någonsin. Så himla vackert! På stranden spenderade vi 3h och jag doppade endast fötterna för det var en kylig vind i luften.

Nedan finner ni en video från hela vår vistelse på Kreta. Jag vill passa på att tacka Kiani Beach Resort för denna fantastiska möjlighet & gästvänlighet. Vi har haft en helt underbar vecka tillsammans och tack vare er har vi skapat ännu fler minnen. Vi kommer definitivt tillbaka!

Har ni missat del I av vår Grekland resa? Ni hittar den HÄR

Balos, one of them most beautiful beaches. I let the pictures speak for this beautiful place. Check out the water below! I’ve never seen anything like this ever. Wow! On the beach we spent 3h and I only dipped my feet into the lagoon because it was a chilly wind in the air.

Below you will find a video from our entire stay in Crete. I would like to thank Kiani Beach Resort for this fantastic opportunity & hospitality. We have had a wonderful week together and thanks to you we have created even more memories. We will definitely be back!

Have you missed our first part from the Greece trip? You can find it HERE

CRETE KIANI BEACH RESORT
CRETE KIANI BEACH RESORT
CRETE KIANI BEACH RESORT
CRETE KIANI BEACH RESORT
CRETE KIANI BEACH RESORT
Follow:
Share: