CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT

CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT

I have finally the time to share a lot of pictures from our stay at the beautiful hotel Kiani Beach Resort at Crete. You have to check it out because you can’t miss it!

CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT

(This post is in collaboration with Kiani Beach Resort)

Back to reality. Klockan 04:55 ringde min väckarklocka och därmed var jag åter tillbaka till mina rutiner. På gott och ont.
Vi har haft en fantastisk resa på ön Kreta, Grekland och jag tänkte dela upp hela vår resa i två inlägg. I det här inlägget tänker jag berätta lite om anledningen till resan samt om hotellet och hela vistelsen generellt. I mitt andra inlägg tänkte jag dela med mig om vad vi gjorde utanför hotellet, vilka utflykter vi åkte på osv. Hoppas ni gillar min tillbaka blick!

Back to reality. At 4:55 am my alarm clock rang and I was again back to my routines. For better or worse.
We have had a fantastic trip on the island of Crete, Greece and I am going to divide our entire journey into two blog posts. In this post I will tell you a little about the reason for the trip and about the hotel and the entire stay in general. In my second post, I am going to share what we did outside the hotel, what excursions we went on, etc. Hope you will like my little recap!

CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT

WHY CRETE?

Först och främst, vi har aldrig varit på Kreta tidigare, men framförallt har vi fått äran att besöka Kiani Bech Resort i en vecka. Vi har haft en fantastisk vecka med en hel del sol (inte så mycket bad), god mat och massa gott vin. Jag har levt livet om man säger så. Ni som vet ni vet, #winelover. Den 11 maj – 18 maj bodde vi på hotellet och som mest hade vi 25 grader och sol i skuggan. Med andra ord, lagom varmt och skönt.

First of all, we have never been to Crete before, but above all we have been honored to visit Kiani Bech Resort for a week. We have had a fantastic week with a lot of sun (not so much bath), good food and lots of good wine. I have lived life if you say so. Those of you who knows knows, #winelover. On May 11 – May 18, we stayed at the hotel and as most we had +25 degrees.
In other words, just warm and nice.

CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT

THE HOTEL – KIANI BEACH RESORT

Hotellet är ett All-Inclusive hotell och befinner sig nära staden Chania, 30min bilfärd från flygplatsen söderut. Hotellet ligger precis vid havet och på ett väldigt smidigt sätt ta sig ned till vattnet och ligga på sköna solstolar. Stranden sträcker sig någon kilometer eller två och det går därmed att promenera längst med den.

The hotel is an All-Inclusive hotel and is located near the city of Chania. It’s 30min drive from the airport down south. The hotel is right by the sea and you can easily get to the water and lie on comfortable sun beds. The beach stretches for a few kilometers and it’s therefore possible to walk along it.

CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT
CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT

Hotellet består av två olika delar, en nyare del med utsikt mot havet samt en ny del med utsikt mot bergen samt det nya poolområdet. Vi bodde i den nyare delen och vårt rum var ett loft rum med två toaletter, duschar samt 4 sängplatser. Ett rum som passar barnfamiljerna perfekt.

The hotel consists of two different parts, a newer part with rooms overlooking the sea and a new part with rooms overlooking the mountains and the new pool area. We stayed in the newer part and our room was a loft room with two toilets, showers and 4 beds. A room that fits the families with children perfectly.

CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT

RESTAURANTS & POOLS

Hotellet har två barer, två restauranger och två poolområden. Detta gör att man kan växla mellan poolerna vart man vill ligga och sola och bada. I den nyare delen är poolområdet uppdelat med två pooler, en för dem vuxna och en för dem små.
Något som hotellet är känt för är deras ”kids-club” där personalen sysselsätter barnen hela dagarna med diverse aktiviteter. Hett tips till er med barn!

The hotel has two bars, two restaurants and two pool areas. This means that you can switch between the pools depending on where you want to lie and sunbathe and swim. In the newer part, the pool area is divided into two pools, one for them adults and one for the kids.
Something the hotel is known for is their “kids club” where the staff employs entertain the kids all day with various activities. Hot tip for you with children!

CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT

På hotellområdet finner ni även ett fantastiskt SPA & gym som jag och min man nyttjade, inomhus pool samt två butiker, en med livsmedel och en butik med dyk utrustning.

In the hotel area you will also find a fantastic SPA & gym that me and my husband used, indoor pool as well as two shops, one with souvenir and a shop with diving equipment.

CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT
CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT

OUR STAY

Vi har haft en fantastisk vistelse på Kiani Beach Resort. Något som vi verkligen uppskattade med hotellet var deras personal samt renligheten. Det är verkligen det viktigaste för oss! Att alltid få ett leende på läpparna vart man än vänder sig till att komma tillbaka till ett snyggt och rent rum. Guldvärt.

Vi käkade alla våra måltider på hotellet. Maten varierande från dag till dag och det fanns mycket lokala råvaror som serverades vilket vi uppskattade väldigt mycket. Drinkarna vid barerna var gudomliga! Efter klockan 16:00 var det Happy Hour vilket innebar att drinkar som inte fanns med på All-inclusive listan såldes till -50%. Perfekt för mig som älskar Aperol Spritz!

We have had a fantastic stay at Kiani Beach Resort. Something we really appreciated with the hotel was their staff and the cleanliness. It is really the most important thing for us! To always get a smile on the lips wherever you go, to come back to a neat and clean room. So amazingly good!

We had all our meals at the hotel. The food varied from day to day and there were many local ingredients that were served which we appreciated very much. The drinks at the bars were divine! 16:00 it was Happy Hour, which meant that drinks that were not on the All-inclusive list were sold at -50%. Perfect for me who loves Aperol Spritz!

CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT

THE WEATHER

Då vi besökte Kreta i maj så hade hettan inte riktigt hittat dit ännu. Det blev med andra ord mycket poolhäng och lite mindre strandhäng. Varje dag kunde vi hämta två nya handdukar från baren som kunde användas hela dagen. Tidigare ställen har jag fått ha en och samma handduk i två-tre dagar vilket jag tycker är lite dåligt. Kiani Beach Resort, stort plus för detta! Appropå baren hörrni, vilka goda crepes tjejerna tillagade! Om dem var populära bland barnen!? Gud ja!

Since we visited Crete in May, the heat had not really found it there yet. In other words it was a lot of pool hang and not so much beach hang. Every day we were able to get two new towels from the bar that could be used all day. Former places I have visited they only offered two towels for the whole stay which I think is a little bad. Kiani Beach Resort, huge plus for this! By the way, the bar corner, the girls made such good crepes! If they were popular with the kids!? God yes!

CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT

MY OPINION ABOUT KIANI BEACH HOTEL

Om jag har något negativt att säga om hotellet? Jag har faktiskt inte det. Jag har verkligen reflekterat kring hela vistelsen för att se om jag kommer på något som kunde blivit bättre, men vi var verkligen så himla nöjda med hela resan och det finns inget negativt som överväger det positiva.

Har ni några frågor kring hotellet eller vår vistelse är det bara att ställa frågorna i nedan kommentarsfält.
Ps. Håll utkik för kommande inlägg där jag kommer berätta lite om de utflykter som hotellet har att erbjuda! Wow wow wow säger jag bara, ni som följer mig på Instagram vet vad jag pratar om. 

Glöm inte att besöka min kategori “Travel” för mer tips om tidigare resor.

If I have something negative to say about the hotel? Actually, I didn’t. I have really reflected on the entire stay to see if I come up with something that could have been improved, but we were really so happy with the whole trip and there is nothing negative that is considering the positive.

If you have any questions about the hotel or our stay, just ask the questions in the below comments section.
Ps. Keep your eyes open for my upcoming post! Where I will tell you a little about the excursions the hotel has to offer! Wow wow wow I just say, you who follow me on Instagram know what I’m talking about.

Don’t forget to visit my category “Travel” for more tips from earlier trips.

CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT
CRETE PART I | KIANI BEACH RESORT
Follow:
Share: