PRP TREATMENT | NORDIC HAIR CLINIC

Skincare, facial treatment, gadgets, you name it! I am all into that! Read more about my latest treatment, even called vampire treatment, in this post.

PRP-TREATMENT | NORDIC HAIR CLINIC

(This post is in collaboration with Nordic Hair Clinic)

I fredags var det äntligen dags för mig att äntligen prova på PRP. En PRP behandling går ut på att injicera den näringsrika plasman från ditt egna blod in i ansiktet via små stick. Låter läskigt? Det tyckte jag med, tills jag kom till kliniken. När man möter ett professionellt team känner man sig genast lugn och är därmed mer än redo för den kommande behandlingen.

Last Friday it was finally time for me to try PRP. A PRP-treatment involves injecting the nutritious plasma from your own blood into the face thru small punctures. Sounds scary? I thought so, until I got to the clinic. When you meet a professional team you immediately feel calm and are therefore more than ready for the upcoming treatment.

WHERE DID I DO MY TREATMENT?

Min första behandling genomförde jag på Nordic Hair Clinic i Göteborg. Ytterligare två behandlingar kommer att genomföras, en sista maj och en i juni. Detta är för att den positiva processen av kollagenbildningen av PRP ska påbörjas.

My first treatment was at Nordic Hair Clinic in Gothenburg. Two further treatments will be made, second in May and third in June. That is because the positive process of collagen formation of PRP should then begin.

PRP TREATMENT | NORDIC HAIR CLINIC

WHY PRP-TREATMENT?

Huden påverkas till viss del av både genetiska och miljömässiga faktorer, men med tiden minskar vår egna kollagenproduktionen och likaså hudens cellförnyelse. Detta resulterar oftast i att vår hud blir rynkigare och tappar därmed sin lyster. Med denna behandling kan vi stimulera kollagenproduktionen så att cellförnyelsen sker betydligt snabbare. Behandlingen kan utföras på ansikte, hals, dekolletage eller på händerna. Jag har genomfört behandlingen i mitt ansikte.

Tack vare behandlingen får du en mycket slätare & jämnare hy, mer lyster, ökad produktion av kollagen samt en reducering av ärr som till exempel akne.

The skin is affected to some extent by both genetic and environmental factors, but over time our own collagen production and also the skin’s cell renewal are reduced. This usually results in our skin becoming wrinkled and thus losing its glow. With this treatment we can stimulate the collagen production so that cell renewal takes place much faster. The treatment can be performed on the face, neck, décolletage or on the hands. I have done the treatment in my face.

Thanks to the treatment you get a much smoother & even skin, more glow, increased production of collagen and a reduction of scars such as acne.

PRP TREATMENT | NORDIC HAIR CLINIC

HOW DOES A PRP-TREATMENT WORK?

STEP I

Min behandling började med att jag fick bedövningssalva över hela mitt ansikte. Bedövningen fick verka i ungefär 45 minuter. Under tiden drogs mitt blod och därefter centrifugerades det för att dela upp blodet i olika skikt.

My treatment started with that I got anesthetic over my entire face. The anesthetic had to work for about 45 minutes. Meanwhile, my blood was drawn and then centrifuged to divide the blood into different layers.

PRP TREATMENT | NORDIC HAIR CLINIC
vampire treatment

STEP II

Därefter togs blodplasma upp i 1 mm tunna nålar som injicerades ytligt in i min hud. Det tog ca 20min för hela behandlingen. Snabbt va? Om det gjorde ont? Jag förväntade mig smärta men det kändes knappt. Vissa punker som till exempel på kinderna kändes lite extra, men pannan och runt ögonen var det inga problem alls.

Then, blood plasma was taken up in 1 mm thin needles which were injected superficially into my skin. It took about 20min for the entire treatment. Quickly huh? If it hurt? I expected pain but it hardly felt. Some areas felt more, for example, on the cheeks felt a little bit extra, but the forehead and around the eyes no problem at all.

PRP TREATMENT | NORDIC HAIR CLINIC
PRP TREATMENT | NORDIC HAIR CLINIC

STEP III

Avslutningsvis fick jag en aloe vera ansiktsmask för att lugna och tillge huden fukt. Efter behandlingen skall man undvika alkohol, träning och smink under 24h.

Nu är jag super nyfiken om ni har hört talas om detta tidigare?
Är detta något som ni skulle vilja prova? Let me know!

In the end, I got an aloe vera face mask to soothe and add moisture to my skin. After the treatment, avoid alcohol, exercise and makeup for 24 hours.

Now I’m super curious if you’ve heard about this treatment before?
Is this something you would like to try? Let me know!

PRP TREATMENT | NORDIC HAIR CLINIC

Read more about my favourite beauty products and treatments in the category BEAUTY

Follow:
Share: