PYJAMAS | THE SLEEPY COLLECTION

PYJAMAS | THE SLEEPY COLLECTION

I value really good quality in clothes and it’s important that my pyjamas also consists of good quality. Why? Read more about it in this blogpost.

PYJAMAS | THE SLEEPY COLLECTION

(This post is in collaboration with The Sleepy Collection)

Sedan min man blev helt galen i mode och specifikt klassisk herrmode (hans blogg hittar ni här) och kvalité har jag blivit lika “skadad”. Det är sällan jag handlar något från de väldigt populära varumärkena som till exempel, BooHoo samt Chiquelle.
Anledningen? Jag är ute efter bra kvalité och jag undviker produkter som bland annat innehåller polyester och akryl.

Since my husband became completely crazy about fashion and specifically classic men’s wear (his blog can be found here) and quality, I have become equally “damaged”. It’s very rare that I shop something from the very popular brands such as Na-kd, Nelly and Chiquelle.
The reason? I am looking for good quality and I avoid products that include polyester and acrylic.

PYJAMAS | THE SLEEPY COLLECTION

WHY ARE YOU AVOIDING THESE?

Av den enkla anledningen att dessa material är syntetmaterial och består av olja, vilket i sin tur innebär en icke förnyelsebar råvara. Du svettas och fryser dessutom mer när du bär dessa material. Tyvärr är polyester en av dem vanligaste materialen i våra kläder. Ta dig en titt på din tröja, den består säkerligen en del utav polyester.
Exempel på andra material som tillhör samma grupp är nylon/polyamid, elastan, spandex och lycra.

For the simple reason that these materials are synthetic materials and consist of oil, which in turn means a non-renewable raw material. You also sweat and freeze more when wearing these materials. Unfortunately, polyester is one of the most common materials in our clothes. Take a look at your shirt, it certainly consists of some polyester.
Examples of other materials belonging to the same group are nylon/polyamide, elastane, spandex and lycra.

PYJAMAS | THE SLEEPY COLLECTION

BUT I KNOW WHAT’S IN YOUR WARDROBE!

Självklart, hittar ni dessa material i min garderob också! Man byter inte ut en garderob bara sådär och ersätter alla plagg med bra kvalité, det kostar och det ska man inte sticka under stolen med. För mig får det kosta då jag vet att plagget kommer kunna användas i många herrans år än att köpa billigt och nytt hela tiden. Det har gjort att jag minskat min konsumtion av kläder dramatiskt. Jag sparar därmed pengarna och investerar i något bättre.
Sedan finns det vissa plagg som måste bestå utav dessa material, som till exempel träningskläder, bikinis osv. Men kan vi minimera, så är det ett rätt steg framåt.

Of course, you will find these materials in my wardrobe as well! You don’t replace a wardrobe just like that and replace all the garments with good quality, let’s face it, it costs you money. For me the cost is not a problem since I know that the garment will be reused for many years than buying cheap and new stuff all the time. This has reduced my consumption of clothes dramatically. I save money and invest in something better.
Then there are some garments that must consist of these materials, such as training clothes, bikinis etc. But if we can minimize, it’s the right step forward.

PYJAMAS | THE SLEEPY COLLECTION

MY LATEST ADDITION TO MY GOOD-QUALITY-WARDROBE

Sovkläder. Det är mitt senaste tillskott till min bra-kvalité-garderob från The Sleepy Collection. Känslan av att röra pyjamasen är fantastisk! Tyget är så himla mjukt och det glider verkligen mot min hud. Med andra ord, det känns inte som om jag bär något. Det är lite det man är ute efter i ett plagg som man ska sova i. Pyjamasen är tillverkad av ekologisk primabomull av högsta kvalité. Me likey! Kila iväg till er garderob och kolla vad er pyjamas består av. Ställ er också frågan, hur skön är min pyjamas att sova i? Kanske är det dags för en ny sådan.

Pyjamas. It’s my latest addition to my good-quality wardrobe from The Sleepy Collection. The feeling of touching the pyjamas itself is incredible! The fabric is so soft and it really slides against my skin. In other words, it doesn’t feel like I’m wearing anything. It’s something that you are looking for in a garment that you are going to sleep in. The pyjamas are made of organic premium cotton of the highest quality. Me likey! Head over to your wardrobe and check what your pyjamas consist of. Ask yourself the question, how comfortable is my pyjamas to sleep in? Maybe it’s time for a new one.

PYJAMAS | THE SLEEPY COLLECTION
PYJAMAS | THE SLEEPY COLLECTION
Follow:
Share: