MY CURRENT HEALTH PLAN

MY CURRENT HEALTH PLAN
We all have a plan when it comes to wellbeing and health. Read more about my current plan that I will never leave!

MY CURRENT HEALTH PLAN

Som de flesta av er vet så gillar jag att äta hälsosamt och träna. Jag är inget hälso- eller träningsfreak dock då jag är väldigt noga med att ha balans i mitt liv. Allt skall vara med måtta. Jag tror inte på att enbart fokusera på att äta nyttigt och aldrig mer något onyttigt. Förstår ärligt talat inte de människor som orkar leva så i det långa loppet. Jag beundrar dem, men jag förstår det inte. Haha. Jag får frågor om mina hälsovanor, hur ofta jag äter, hur många måltider, när på dygnet jag äter, äter jag innan min träning eller hoppar jag över måltiden osv. Jag tänkte berätta lite mer om det nedan.

As most of you know, I like to eat healthy and exercise. I’m not a health or fitness freak, but balance in life is very important to my. Everything must be moderate. I don’t believe in strict diet and training and never eat something good again. Honestly I don’t understand people who can live like that in the long run. I admire them, but I don’t understand them. Haha. I get lots of questions about my health habits, how often I eat, how many meals per day, when I eat during the day, if I eat before my workout or skipping a meal, etc. I am going to tell you more about it below.

[shopr_shopthepost collection=”fitness-clothes” size=”medium” show_product_title=”yes” show_product_price=”yes”]

DIET OR NO DIET?

Jag är inte riktigt på någon diet just nu. Jag äter nyttigt bara. Med det menar jag att jag äter ekologiskt, laktosfritt & ej processat mat. Glutenfritt för det mesta men ibland blir det en surdegsmacka då och då. Jag håller mig däremot till IF metoden, Intermittent Fasting. Det innebär kort och gott att jag äter under 8 timmar och resterande timmar på dygnet, alltså 16 timmar fastar jag. Under 8 timmar äter jag mycket protein, bra fetter och långsamma kolhydrater. Under 16 timmar hinner jag sova 8 av dessa och resterande timmar dricker jag kaffe, té och vatten. Jag har provat detta i 6 veckor med enbart fyra ”cheat days”, alltså dagar där jag inte håller mig till tidsramen. Jag vet att jag inte kommer att sluta med IF då detta har blivit en ny livsstil för mig som inte alls är jobbig att följa.

I’m not really on any diet right now. I just eat healthy. By that I mean that I eat ecologically, lactose-free & not processed food. Gluten-free for the most part, but sometimes I have a sourdough snack occasionally. I stick to something called the IF method, Intermittent Fasting. It means that I eat for 8 hours and the remaining 16 hours of the day I fast. For 8 hours I eat a lot of protein, good fats and slow carbohydrates. During 16 hours I sleep 8 of these, during the remaining hours I drink coffee, tea and water. I have tried this for 6 weeks with only four “cheat days”, days that I don’t stick to the timeframe. I know that this method is for me and I will not quit it. This is a new lifestyle for me that is not hard to follow.

MY CURRENT HEALTH PLAN

WHY?

Vad gör IF för mig? Det finns så himla mycket studier kring detta och det här är ingen ny metod. IF har funnits i många herrans år! Jag mår så himla bra med denna metoden. Under fasting perioden tänker jag mycket klarare, cellförnyelsen ökar för att rensa kroppen på gifter och för att kroppen ska få energi till detta så bryter den istället ned fettet. Detta leder i sin tur till en bättre hy, minskad risk för sjukdomar och ett ökat välmående (även viktnedgång). Nedan kan ni läsa om en vanlig dag när jag har träning inplanerat.

What does IF do for me? There is so much study around this and this is not a new method. IF has been known for years of years! I feel so good when sticking to this method. During the fasting period, I think much clearer, cell renewal increases to cleanse the body from toxins, and for the body to get energy for this, it breaks down the fat instead. This in turn leads to a better skin, reduced risk of disease and increased well-being (including weight loss). Below you can read about a regular day when I have a training scheduled.

 A REGULAR TRAINING DAY

 • Vaknar 05:00. Dricker ett glas vatten med 2tsk äppelcidervinäger med ingefära, chili och citron.
  Köper färdig produkt HÄR (adlink). Morgonkaffe efter det.
  Waking up at 05:00. Drinking a glas of water with 2 teaspoons apple cider vinegar with ginger chili & lemon.
  I am buying it HERE (adlink). Morning coffee after that. 
 • När jag väl är på jobbet så blir det en kopp té samt kaffe koppen nummer 2.
  When Im at the office I am having a cup of tea and another cup of coffee
 • Vid 12:00 är det dags för lunch. Jag brukar börja första måltiden med något lätt. Fisk, kyckling och sallad med lite kolhydrater till. 
  At 12:00 it’s time for lunch. I am always starting my first meal with something light. Fish, chicken and sallad with some carbs.
 • Vid 15:00 är det dags för mellis. Kvarg och banan brukar det bli för min del. 
  At 15:00 it’s time for a snack. Cottage cheese with some banana for example.
 • Vid 17:00 brukar jag vara på gymmet och köra ett svettigt pass. Det tar mig max 1h.
  At 17:00 I am at the gym and performing a quick but intense workout. It takes me approx. 1h.
 • Efter träningen blir det en protein shake med vatten. Alltid från MyProtein HÄR (adlink)
  After workout I am drinking a protein shake with water. Always from MyProtein HERE (adlink)
 • Vid 19:00 äter jag min sista måltid för dagen. Ibland blir det en lite större middag och ibland blir det smoothie & surdegs mackor med ägg. 
  At 19:00 I am having my last meal for the day. Sometimes its a bigger dinner and sometimes its smoothie and some sourdough bread with eggs.

MY CURRENT HEALTH PLAN

Follow:
Share: