MY BEST WARSAW RECOMMENDATIONS!

MY BEST WARSAW RECOMMENDATIONS!

“Warsaw recommendations please! Give me tips on what to do in Warsaw, where to eat, SPA and shopping!” Questions that I get a lot. I have summed up my favorites in below blog post.

MY BEST WARSAW RECOMMENDATIONS!

”Ge mig tips på vad man kan göra i Warszawa, vart man ska äta, SPA och shopping. Ge mig tips på allt!” Detta är väldigt ofta förekommande mail som jag får från er alla. Då jag bott i Warszawa i 4 år känner jag till ett och annat ställe, så jag hjälper gärna till att svara på frågor. Väldigt kul tycker jag att man väljer en weekendresa till Warszawa! Warszawa är en grym stad att turista i och med lite insidertips kan den bli ännu grymmare. Jag tänkte därmed dela med mig av mina favoritställen som jag tycker att man skall besöka när man är i Warszawa.

“Give me tips on what to do in Warsaw, where to eat, SPA and shopping. Give me tips on everything!” These are very frequent mails I receive from you all. Since I have been living in Warsaw for over then 4 years, I am happy to help out with my best tips. I really like that more and more choose a weekend trip to Warsaw! Warsaw is an amazing city to travel to with some insider tips. I therefore thought about sharing my favorite places that I think you should visit when you are in Warsaw.

MY BEST WARSAW RECOMMENDATIONS!

WARSAW SIGHTSEEING

Warszawa är en stor stad vilket gör att man kan promenera väldigt mycket. Staden i sig är väldigt vacker (enligt mig) då det finns stora kontraster mellan byggnaderna. Du kan hitta en gammal byggnad från 60 talet och ett par meter bort en skyskrapa. Staden förändras varje gång jag är där, nya byggnader byggs och gamla rivs. Promenera genom Nowy Świat (gågata) ända bort till Gamla Stan, avsluta med en promenad längs med Wisła. Något som jag och gjorde väldigt ofta.

Vill ni se Warszawa uppifrån? Då Palac Kultury i Nauki något för er. Eftersom Warszawa är en historisk stad, Polen ett historiskt land för den delen också, tycker jag att ni ska besöka två museer, Warsaw Uprising Museum och POLIN Museum of the History of Polish Jews. Snarare ett måste tycker jag.

Warsaw is a big city which allows you to walk a lot. The city itself is very beautiful (according to me) as there are big contrasts between the buildings. You can find an old building from the 60’s and a few meters away a skyscraper. The city changes every time I am there, new buildings are being built and old torn. Walk through Nowy Świat (pedestrian street) all the way to Old Town, ending with a walk along Wisła. Something that me and M did very often.

Do you want a great view of Warsaw? Then Palac Kultury i Nauki is the place to go. Since Warsaw is a historic city, Poland is a historical country for that matter too, I think you should visit two museums, the Warsaw Uprising Museum and the POLIN Museum of the History of Polish Jews. Rather, a must I think.

FOOD FOOD FOOD

Det här kommer bli långt. Min favoritkategori, mat! Det har nog inte undgått någon som följer mig sedan långt tillbaka att jag och M väldigt ofta var ute och käkade när vi bodde i Warszawa. Inte så konstigt, maten är sjukt god! Då talar jag inte bara om det polska köket utan du hittar mat från alla världens hörn. Du hittar en italienare som tillagar den italienska pizzan, japanen med den absolut godaste sushin osv. Framförallt hittar du polacken som gör den bästa tataren ever! Alltså ni som beställer tatar här i Sverige, sluta upp med det på en gång, slöseri med pengar och smakar ta mig sjutton ingenting. 
Den bästa tataren i Warszawa enligt mig? Du hittar den på U Kucharzy w Arsenale eller på Literatka i Gamla Stan.

This will be a long section. My favorite category, food! It has probably not escaped anyone who follows me so far that me and M were very often eating when we lived in Warsaw. No wonder, the food is amazingly good! Then I’m not just talking about Polish cuisine but eating food from all corners of the world. You will find an Italian who makes an Italian pizza, the Japanese with the absolute best sushi, etc. Above all, you will find the pole that makes the best Tatar ever! Those of you who order Tatar here in Sweden, stop immediately, such a waste of money and it doesn’t taste anything. 
The best Tatar in Warsaw according to me? You can find it at U Kucharzy w Arsenale or at Literatka in Old Town.

U Kucharzy w Arsenale

MY BEST WARSAW RECOMMENDATIONS!

Literatka

MY BEST WARSAW RECOMMENDATIONS!

OTHER RESTAURANTS

Andra bra restauranger då? Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler är en polsk klassiker med grym mat till bra priser. Värt taxiresan dit kan jag lova. Mateusz är lite av en Gordon Ramsey i Polen, fast en snällare version. Oto sushi är mitt favorit sushi ställe och ni hittar den på gågatan som jag nämnde tidigare, Nowy Świat. Om ni ska käka lunch så rekommenderar jag er Zorza Bisto som serverar sötpotatis och allmänt fräsch mat. Vill ni ha ett nyttigt alternativ ska ni besöka Kik Fit Bar. Att nyttigt kan vara så gott, det visste jag ta mig tusan inte! 
Jag har massor av bra matställen att tipsa om men dessa är nog mina favoriter i Warszawa. Vill ni ha ännu mer tips är det bara att skriva i kommentarsfältet nedan.

Other good restaurants then? Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler is a Polish classic with amazingly good food at great prices. Worth the taxi ride here I can promise you that. Mateusz is a bit of a Gordon Ramsey in Poland, but a kinder version. Oto sushi my favorite Sushi place and you will find it on the pedestrian street as I mentioned earlier, Nowy Świat. If you are going to have lunch, I would recommend Zorza Bisto that serves sweet potatoes and generally fresh food. If you want a healthy & fit alternative, visit the Kik Fit Bar. That healthy can be so good, I sure didn’t know it before I ate here!
I have lots of good restaurant tips to suggest but these are probably my favorites in Warsaw. If you want more tips, just write in the comment section below.

Zorza

MY BEST WARSAW RECOMMENDATIONS!

Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler

MY BEST WARSAW RECOMMENDATIONS!

SHOPPING

Ni som älskar att handlar kommer att älska mitt favoritshopping centrum, Arkadia. Ta taxin eller spårvagnen dit. Ni kommer behöva en hel dag där kan jag lova! Det finns gott om matställen så ni kommer inte gå hungriga, avsluta shoppingturen med ett biobesök. Är ni ute efter lite billigare shopping så finns det en hel del outlets i Warszawa, Factory Outlet Piaseczno, heter den som jag tycker är värd ett besök. Vill ni ha lite mer lyx, besök då designhuset Vitkac som ligger mitt i stan.

Those of you who love to shop will love my favorite shopping center, Arkadia. Take the taxi or tram to get there. You will need a whole day there I can promise you that! There are plenty of places to eat so you will not go hungry, end the shopping trip with a cinema visit. Are you looking for a little cheaper shopping, there are a lot of outlets in Warsaw, Factory Outlet Piaseczno, is worth a visit. If you want more luxury items, visit the house of Vitkac in the middle of city center.

MY BEST WARSAW RECOMMENDATIONS!

SPA

Är ni ute efter ett grymt SPA ska ni besöka Santé SPA. Ett stort SPA med många olika bastun, bubbelpooler, bassänger och behandlingar. Två timmar är minimum här inne för att hinna med att prova på olika rum. Tänk på att när man är inne i bastuavdelningen så är det inga bikinis som gäller utan enbart en handduk runt om. 
De flesta stora hotellkedjorna har egna SPA avdelningar, där kan man få riktigt bra ansiktsbehandlingar.

Are you looking for a great SPA place you should visit Santé SPA. A large SPA with many different saunas, whirlpools, pools and treatments. Two hours are minimum in order to try different rooms. Keep in mind that when you’re in the sauna department there’s no bikini just a towel around your body. 
Most major hotel chains have their own SPA departments, where you can get really good facial treatments.

MY BEST WARSAW RECOMMENDATIONS!

Follow:
Share: