NEXT STOP: FLORENCE & PISA

NEXT STOP: FLORENCE & PISA

I can’t wait to get to Florence, enjoying some Aperol Spritz with the hottest sun in my face, together with my life partner by my side. Read more about where we are going to stay and what our plans for the week are.

FLORENCE & PISA

Äntligen är det dags för en veckas semester och Italien! Det känns som om vi kommer göra detta varje år. Det är andra året i rad som vi åker till Florens i samband med mässan Pitti Immagine. Förra årets resa i bilder hittar ni här. Denna gång har vi bestämt oss för att åka tidigare och stanna lite längre. Vårt första stopp är Pisa och där tänkte vi spendera 2,5 dag. Därefter åker vi till Florens och stannar veckan ut. Vi hoppas på att kunna ta oss till havet en utav dagarna och bara ligga och sola och dricka Aperol Spritz. Vi åker nu på söndag och ni kommer kunna följa med oss via Instagram Stories!

At last it’s time for a week’s vacation and Italy! It feels like we will do this every year. It’s the second year in a row that we travel to Florence in connection with the Pitti Immagine fair. Last years trip can be found here. This time we have decided to go earlier and stay a little bit longer. Our first stop is Pisa and we will spend 2.5 days there. Then we are going to Florence and we will stay there for the rest of the week. We hope we will be able to go to the ocean one of the days and just sunbathe and drink Aperol Spritz. We are leaving this Sunday and you will be able to follow us through Instagram Stories!

PISA – THE PIT STOP

Vi börjar som sagt med Pisa för att checka av det lutande tornet. Ett måste att se en gång i livet iallafall. Ja, jag kommer ta ett töntigt kort precis som alla andra gör när dem är där. Det har liksom blivit en grej av en grej och jag gillar det. Vi kommer bo på Relais Pacinotti Apartments & Suits mitt i hjärtat av Pisa. Det kommer bli en hel del strosande i stan där vi stannar till lite då och då för käk och dricka. Jag har googlat upp ett par mat ställen som jag tänkte att vi skulle besöka. Vi hoppas som sagt även hinna med en dag vid havet när vi är i Pisa då det inte är så långt dit. Är det någon som varit i Pisa och har bra tips att dela med sig?

We begin with Pisa to check out the leaning tower. A must to see once in a lifetime. Yes, I’ll take the nerdy pictures just like everyone else does when they’re there. It has become a bit of a thing and I like it. We will stay at Relais Pacinotti Apartments & Suits in the heart of Pisa. There will be a lot of strolling around in the town where we will visit places for snacks and drinks. I have googled up a couple of food places that I thought we would visit. We hope to have a day at sea when we are in Pisa since it’s not that far. Have anyone been to Pisa and have good tips to share?

NEXT STOP: FLORENCE & PISA

FLORENCE & PITTI UOMO

Sedan är det då dags för fantastiska fina Florens. Sist vi var där (förra året) så strosade vi inte runt alls. Jag såg inget av Florens i princip. All tid gick åt att vara på mässan, men i år stannar vi ett par dagar extra och då ska jag äntligen få se Florens. När vi anländer till Florens den 13 juni på onsdag så kommer vi dumpa våra väskor på hotellet först för att senare bege oss till mässan. I Florens kommer vi bo på Martelli 6 Apartments & Suits som ligger väldigt nära katedralen (bild nedan). Förra året bodde vi med en vy från vårt hotell ut över katedralen som var magisk. I år är detta hotellet svindyrt.
Mässan (Pitti Uomo), som är en modemässa för män, pågår i 3 dagar för vår del där vi kommer vara aktiva de två första dagarna för att den tredje dagen ta det lite mer lugnt. I Florens har jag inte hunnit hitta några restauranger som kan vara värt ett besök, har ni några tips kanske? 

Then it’s time for the amazing Florence. Last year we didnt explore Florence at all. In fact, I did not see anything of Florence. We spent all the time at the fair, but this year we will stay for a couple of days more and we will definitly explore Florence this time. When we arrive in Florence on June 13th on Wednesday, we will first dump our bags at the hotel and head to the fair later on. In Florence, we will stay at Martelli 6 Apartments & Suits, located very close to the cathedral (picture below). Last year we stayed with a view from our hotel across the cathedral which was magical. This year this hotel is too pricey.
The fair, which is a fashion fair for men, is going on for 3 days for our part, where we will be active the first two days and take it slow on the last day. In Florence I haven’t looked for any restaurants that may be worth a visit, do you have any tips maybe?

next stop: florence & pisa

Follow:
Share: