HAMMAM TOWELS & THE PERFECT MAT

HAMAM TOWELS & THE PERFECT MAT

Its finally time for some more snapshots from our home. This time, welcome to our bathroom & hall.

HAMMAM – SOMETHING NEW FOR OUR HOME

(This post is in collaboration with www.casazeytin.se)

Vem gillar inte att uppdatera med lite nytt i heminrednings väg? Jag älskar det! Speciellt om man kan få tag i bra kvalitets produkter till ett bra pris. Då blir jag överlycklig! Jag har länge (och då menar jag sedan juli förra året) letat efter den perfekta mattan att ha i hallen. Lägenheten vi hyr just nu har jätte fina golv, förutom i hallen och i köket. Katastrof. Sådana där fejkade klinkers fast som matta. Fult. Köket får vi leva med men hallen har jag bestämt mig för att den vill jag täcka med en matta. Bredden som jag varit ute efter är 120cm. Jag har som sagt fått leta ihjäl mig och till slut hittade jag den! Ps. det finns en rabatt kod längre ned ↓ 

Who doesn’t like to update with something new for their home? I love it! Especially if you can get good quality products for a good price. Then I will be overjoyed! I have for a very long time (since July) looked for the perfect carpet to have in our hall. The apartment we rent right now has really nice floors, except in the hall and in the kitchen. Disaster. Such fake clinkers like a carpet. Ugly. The kitchen we will have to live with but the hall I have decided to cover it with a rug. The width I’ve been looking for is 120 cm. As I said, I had been looking ALOT before I finally found it! Ps. There’s a discount code further below ↓ 

LOZENGA MAT

Mattan heter Lozenga och är 120×170 cm i färgen indigo. Ni hittar mattan här. Mattan är gjord av 100% bomull och kommer med halkskydd. Nu kommer inte Louie (katten) kunna busa med vår nuvarande matta i hallen längre. Den ligger alltid i en boll när vi kommer hem. Den nya mattan kommer ligga på plats som aldrig förr. Mattan passar såväl i badrummet som i vardagsrummet och det går att köra mattan i 40°C. Gillar ni inte den blå färgen kan ni alltid välja den svarta varianten. Ps. den finns även i 3 storlekar. Vad tycker ni? Gillar ni före bilden eller efter bilden bättre?  

The carpet is called Lozenga and is 120×170 cm in the color indigo. You’ll find the carpet here. The carpet is made of 100% cotton and comes with anti-slip protection. Now Louie (the cat) will not be able to play with our current carpet in the hall anymore. It’s always in a ball when we get home. The new carpet will be in place like never before. The carpet fits both the bathroom and the living room, and you can wash the carpet at 40°C. If you don’t like the blue color, you can always choose the black variant. Ps. It’s also available in 3 sizes. What do you think? Do you like the before picture or the after picture better?
HAMAM TOWELS & THE PERFECT MAT

HAMAM TOWELS & THE PERFECT MAT

HAMAM TOWELS 

När jag kikade runt på hemsidan CasaZeytin fastnade jag även för de turkiska produkterna som de har att erbjuda. Jag var på jakt efter ett par badrumshanddukar och fastnade för hamam handdukarna. Dessa små handdukar är gjorda av 100% bomull kan även användas som kökshandduk eller diskhandduk. Älskar multifunktionaliteten! Tillverkningsmetoden av dessa handdukar är inte skadlig på något sätt för varken människan eller djuren. Handdukarna tillverkas 100% för hand och är OEKO-TEX certifierade. Mer om dessa handdukar som finns i alla möjliga storlekar och färger kan ni läsa om här. Ps. med rabatt koden koden “MRSGRONO” får ni 10% rabatt på hela deras sortiment, hur bra?!

When I looked around at the CasaZeytin website, I got hooked on the Turkish products they have to offer. I was looking for a pair of bathroom towels and fell for the hamam towels. These small towels are made of 100% cotton and can also be used as a towel or dish towel. Love multifunctionality! The manufacturing method of these towels is not harmful in any way for either humans or the animals. The towels are manufactured 100% by hand and they are OEKO-TEX certified. More about these towels, available in all sizes and colors, you can read about here. Ps. with the code “MRSGRONO” you get 10% discount on their whole assortment, how good?!

HAMAM TOWELS & THE PERFECT MATHAMAM TOWELS & THE PERFECT MATALEPPO SOAP

Sedan var jag bara tvungen att klicka hem den omtalade Aleppotvålen som består av hela 34% lagerbärsolja. Tvålen kommer från den turkiska medelhavs regionen, Antochia, och är en tusenårig tradition. Tvålen har främst använts för att lindra insektsbett, allergier, eksem, psoriasis samt acne och rosacea. Den kan även användas till kroppen och vid hårtvätt. Tvålen innehåller inga animaliska fetter, syntetiska parfymer eller kemikalier. Den doftar väldigt naturligt men samtidigt gott. Definitivt något som jag alltid kommer att ha i badrummet framöver. 

Then I just had to click home the mentioned Aleppo soap, which consists of 34% lager berry oil. The soap comes from the Turkish Mediterranean region, Antochia, and is a millennial tradition. The soap has been used primarily to relieve insect bites, allergies, eczema, psoriasis, acne and rosacea. It can also be used for the body and for hair washes. The soap contains no animal fats, synthetic perfumes or chemicals. It smells very natural but good at the same time. Definitely something that I will always have in our bathroom in the future.

HAMAM TOWELS & THE PERFECT MAT

 

Follow:
Share: