SPRING AND SUMMER TRENDS 2018

SS2018 trends

Do you know the spring and summer trends for 2018? 3 out of 5 trends are something I will definitly wear this season.

SPRING AND SUMMER TRENDS 2018

Våren närmar sig med stormsteg och det är snart dags att ta fram vår garderoben. Så skönt. Jag fick frågan på jobbet vid fikabordet “Martina, du som gillar mode och sådär.. Vad är det som är inne i år?” Det enda jag kom och tänka på just då var lavender. Sedan hade jag inte så mycket att komma med. Jag började efter det forska lite i vad som faktiskt är inne i vår och sommar. Lavender, mörk denim, trench kappa, fransar och genomskinligt. Nyfikna på vad dessa plagg/saker skulle kunna bestå av? Fortsätt och läs nedan! (Denna post innehåller reklamlänkar. Alla bilder kommer från pinterest.com) 

Spring is approaching like a storm and it’s soon time to use our spring closet. So nice. I got the question at work during our coffee break “Martina, since you like fashion and so on.. Which trends is right now?” The only thing I came to think of then was lavender. I didn’t have much more to bring then that. I began to research a little what trends actually will be shown during spring and summer. Lavender, dark denim, trench coat, fringes and translucent. Curious what these clothes/items could consist of? Continue to read below! (This post contains adlinks. All pics from pinterest.com)

LAVENDER

Årets färg, enligt Pantone, är lila i alla dess nyanser. Inte konstigt att denna färg även synts bland streetstyle outfits och i affärerna. Personligen kan jag inte själv se mig i denna färg, kanske för att jag aldrig ägt ett plagg i denna färg. Möjligtvis om färgen är mer blek än intensiv. Däremot tar jag gärna in denna färgen i min träningsgarderob samt som en accessoar. Nedan finner ni lite inspiration.  Äger ni något plagg i denna färg?

This year’s color, according to Pantone, is purple in all its shades. No wonder that this color is also being seen among streetstyle outfits and in the stores. Personally, I can’t see myself in this color, perhaps because I never had a garment in this color. Possibly if the color is more pale than intense. However, I would like to include this color into my fitness wardrobe as well as an accessory. Below you can find some inspiration. Do you own any garments in this color?

DENIM

Självklart är denim inne i år igen. Det känns som om det alltid är inne. I år är det dock jeans-på-jeans som gäller. Stoppa in jeansjackan i ett par vita jeans till exempel. Ju mer jeans desto bättre. Som jag nämnt i tidigare inlägg så äger jag inte ett enda par jeans, i byxväg då alltså. En jeansskjorta har jag, men inte mer än så. Jag behöver verkligen en update i min garderob när det kommer till jeansplagg. 

Of course, denim is trendy this year again. It feels like it’s always a trend. This year, however, it’s more jeans-on-jeans that you should be focusing on. Tuck a jeans jacket into a pair of white jeans for example. The more denim the better. As I mentioned in my previous post, I don’t even own a pair of jeans. A jeans shirt is all I have, but not more than that. I really need an update in my wardrobe when it comes to denim garments.

ACCESSORIES 

När det kommer till accessoarer så är det transparent som gäller. Väskor, smycken, skor, allt ska synas extra mycket. Jag har spanat in ett par ballerina skor som är “halv-transparenta” som är riktigt häftiga. Kan definitivt tänka mig en väska som är transparent om jag hittar den perfekta det vill säga. Vad tycker ni om transparenta accessoarer? 
 
When it comes to accessories, everything is about the transparency. Bags, jewelry, shoes, everything should be seen. I have found one pair of ballerina shoes that are “half-transparent” which are really cool. Can definitely imagine a bag that is transparent if I find the perfect one. What do you think of transparent accessories?

TRENCH COAT

Denna trend gillar jag extra mycket. Det var längesen jag ägde en trench kappa och äntligen är den tillbaka. Jag kommer nog att införskaffa mig en trench coat i jeans format, något i stil med den här.. Kombinera två trender i en? Varför inte? 

I like this trend extra much. It was long time ago I owned a trench coat and finally it’s back again. I will probably acquire a trench coat in denim format, something like this. Combining two trends in one? Why not?

FRINGE TIME

Har ni några plagg eller accessoarer med fransar på? Då kan ni skatta er lyckliga, för det är inne i år igen. Senast frans-trenden besökte oss var för 3 år sedan. Den är nu tillbaka i år igen. När det kommer till fransar så ägde jag en skinnjacka och en väska i fransar för längesedan. Det gör jag tyvärr inte längre. Vilket jag nu ångrar när jag ser att fransar är tillbaka. Ännu en påminnelse till mig att aldrig göra mig av med saker bara för att jag tröttnat. 

Do you have any clothes or accessories with fringes on? Then you are lucky, because it’s a trend this year again. The last fringe trend visited us 3 years ago. It is now back again. When it comes to fringes, I owned a leather jacket and a bag that had fringes on a long time ago. Unfortunately, I don’t owe it anymore. Something that I now regret since I can see that the fringes are back this year. Another reminder to myself to never get rid of things just because I’m tired of it.

Follow:
Share: