YOU PROBABLY DIDN’T KNOW THIS ABOUT ME

YOU PROBABLY DIDN’T KNOW THIS ABOUT ME

Något som jag funderat en längre tid över är det här med sociala nätverk. Det finns dem som har väldigt stora sociala nätverk och det finns dem som har lite mindre till nästintill inget. Vad beror detta på? Jag ramlade över en artikel som jag fastnade för och speciellt fastnade jag för citatet; 

“You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you.” 
– Dale Carnegie, 
How to Win Friends and Influence People

Det är verkligen sant. Om du frågade mig för 9-10 år sedan så hade citatet för mig inte betytt någonting. Fram tills jag var ca 20 år var jag väldigt självupptagen och tyckte att människor skulle vara intresserade av mig. Jag var aldrig riktigt intresserad av att höra något om någon. Kanske för att jag var ung och lite smått omogen men det var min inställning till människor då. Det krävdes en familjemedlem, vänskap eller ett förhållande av något slag för att jag skulle lägga min energi på dem. Detta resulterade i att jag var sämst på att networka. Tolka inte detta fel nu, jag har aldrig varit självisk på något sätt, det är bara det att jag aldrig riktigt brydde mig om andra människor än dem som stod mig närmast förut. Detta är något som helt och hållet har ändrats hos mig. När jag började universitetet 2007 så fick jag ändra mitt sätt att handskas med människor. Jag bodde på campus, det fanns massvis med nya människor man kunde lära känna och det var väldigt viktigt att networka under den tiden. Det var svårt för mig i början men jag vill tro att jag förändrats och att det påverkat min karriär som jag haft/har efter mina studier. Jag kan verkligen relatera till citatet idag och det är jag verkligen glad över.

Something I’ve been thinking about for a long time is the thing with social networks. There are those who have huge social networks and there are those who have less to those with almost nothing. Why is that? I fell across an article that got me to think and in particular below quote;

“You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you.” 
– Dale Carnegie, How to Win Friends and Influence People

It’s really true. If you asked me 9-10 years ago, the quote wouldn’t mean anything for me. Until I was about 20 years old I was very self-confident and thought people should be interested in me instead. I was never really interested in hearing anything about anyone. Perhaps because I was young and a little bit uncomfortable but that was my attitude towards people then. A family member, friendship or relationship of some kind was required for me to put my energy on them. This resulted in a bad networking in my daily life. Do not interpret this wrongly now, I’ve never been selfish in any way. It’s just that I never really bothered about other people before than those standing closest to me. This is something that has completely changed for me. When I started the university in 2007, I had to start changing my way of dealing with people. I lived on campus, a lot of new people you could get to know and it was very important to network during that time. It was very hard for me but I believe that I have changed and that it has helped me in my carrier after the studies. I can really relate to the quote today and I’m really happy about it.

TELL ME SOMETHING ABOUT YOURSELF

I artikeln skriver man om de 7 pelarna om vad som krävs för att möta eller lära känna en ny person. Att vara genuin, erbjuda hjälp, lägga märke till saker, lär känna deras vänner, ge aldrig upp om du försöker få kontakt med en person, skaffa riktiga vänner, förbi oförglömlig. Här har ni de 7 enkla pelarna att tänka på i skolan, på jobbet, på afterworken, på mötet, under resan, ja överallt. Det här kommer öka din sociala förmåga och du kommer ha ett rikt liv på många bekantskaper, stort nätverk och vem vet kanske till och med vänner? För vet ni vad, personliga relationer driver världen framåt. Låt oss sträva efter det, jag tänker göra det. 
Därmed tänker jag inte skriva en lista “10 saker ni inte visste om mig” eller dylikt, utan nu vill jag att ni berättar något om er själva så att jag kan lära känna er, mina läsare, lite mer. Håll det kort, eller långt, skriv 10 saker som jag inte vet om er, vad ni gillar, vad ni ogillar, familj, vänskap, relationer. Skriv precis vad ni vill. 

The article writes about the 7 pillars about what it takes to connect with a new person. Being genuine, offering help, noticing things, getting to know their friends, never giving up if you try to get in touch with someone, getting real friends, remain unforgettable. Here you have the 7 simple pillars to think about in school, at work, afterwork, at the meetings, during the vacation, yes everywhere. This will increase your social ability and you will have a rich life with many acquaintances, large networks and who knows maybe some new friends? You know that personal relationships run the world right? Let’s strive for it, I’m going to do so.
Therefore, I do not intend to write a list of “10 things you did not know about me” or something like that, but now I want you to tell something about yourself so that I can get to know you, my readers, a little bit more. Keep it short or long, write 10 things I don’t know about you, what you like, what you dislike, family, friendship, relationships.
Write exactly what you want.

Follow:
Share:

26 Comments

 1. 19 October, 2017 / 20:26

  Authenticity is the basis for building relationships on a daily basis and in social media. From unusual things, I trained 13 years of judo. 🙂

  • MrsGrono.com
   19 October, 2017 / 21:10

   Yes I can totally agree with you on this point! That is also a good value to have if you want to build different relationships.
   13 years? Wow that’s not bad at all Anna! Have you competed in the area as well or is it only for fun?

  • 19 October, 2017 / 21:23

   Awww, someone interested in martial arts <3 I've trained Krav Maga, but only for 3 years – and Karate Kyokushin for year and a half 😉
   Actually when it comes to physical activity, I prefer cycling. Last year I cycled 700 km from Wroclaw to Swinoujscie.

   • MrsGrono.com
    20 October, 2017 / 07:45

    Wow Dana you are very active! How long did it take for you to cycle 700km? What was the hardest with the trip?

    • 20 October, 2017 / 20:44

     11 days, but I also rested for 3 days. The hardest was the last day of the trip, when I made almost 150 km. I was so exhausted and unable to go up the hill (my route crossed part of the baltic dunes), that I had to go down and push the bike. I felt how my muscles tremble! But finally I made it 🙂

     • MrsGrono.com
      20 October, 2017 / 21:44

      Wow I am so impressed by you Dana! You sound like a warrior 🙂 If you are a mom, I bet you are a super mom too 🙂 Do you have any plans for upcoming routes as well?

     • 23 October, 2017 / 23:28

      Yes, this time on the eastern side of Poland: https://greenvelo.pl/ – maybe next year, it’s not fully planned yet 😉

     • MrsGrono.com
      24 October, 2017 / 07:37

      Wow I am amazed by you! I am keeping my fingers crossed that everything will turn out great! And you have to blog about it as well 🙂

 2. 19 October, 2017 / 21:49

  Zastanawiam się skąd ja biorę swoja siłę? Te 7 filarów, ja to forbes, bardzo w punkt. U mnie akurat jest to siła z zewnątrz, jak to ekstrawertyk, przede wszystkim z rodziny. Ale i wewnętrznie trzymam się bardzo mocno 🙂

  • MrsGrono.com
   20 October, 2017 / 07:50

   Tutaj może mniej o siły tylko raczej jak się buduje relacje z innymi osobami 🙂 Są ci którzy maja dużo znajomych, w pracy, w prywatnym życiu itd. A są tez ci którzy maja mniej. I na czym to polega? Jeżeli się chce mieć dużo znajomych, osobowości itd to te 7 filarów są bardzo skutecznymi pomocnikami 🙂 Ja bardziej o tym myśle w pracy, żeby być lubianym i branym pod uwagę w różnych momentach. Będę o tych 7 filarów myślała n przyszłość żeby zbudować większa relacje z osobami w pracy 🙂

 3. Jennifer Fryksäter
  20 October, 2017 / 07:37

  Intressant artikel 🙂 Publicerade inlägg för en liten stund sedan i min blogg om personliga saker om mig haha men kan skriva dem här med 🙂 Hade allt gått som det “ska” så hade jag varit 5 barns mamma idagJag är beroende av kinderägg. Hamodi är det första utländska kille jag har fallit för och den första utländska kille jag är tillsammans med. Jag började röka samma år som jag skulle fylla 13. Jag har väldigt få men nära vänner. Jag bryr mig mer om mina nära och kära än om mig själv.
  Jag lider av daglig ångest. Jag har nyligen lärt mig vad jag är värd och vad jag förtjänar. Jag har en sjuk fobi mot spindlar och karuseller som går fort. Jag har ADHD i feminim form, vilket menas med att istället för att vara utåtagerande och hyper så är jag sådan att jag stänger mig inne i mig själv och är väldigt blyg.

  http://missjennfer.se

  • MrsGrono.com
   20 October, 2017 / 07:55

   Tack snälla Jennifer för din kommentar och att du vågar berätta så mycket om dig själv. Bara det säger mig att du är väldigt utåtriktande och det gör dig väldigt intressant! Du har även mycket självinsikt vad jag kan läsa utifrån din kommentar och det är riktigt härligt och se! Jag fick även lära mig något nytt idag tack vare din kommentar, ADHD i feminin form. Visste inte att sjukdomen kunde vara uppdelad. Något som jag definitivt vill läsa mer om!

   • Jennifer Fryksäter
    23 October, 2017 / 11:43

    Kul att du känner så 🙂 Då ska jag börja prata lite mer om min ADHD i min blogg, kanske kan intressera fler 🙂 Hoppas du får en bra vecka 🙂

 4. Christer Holm
  20 October, 2017 / 08:02

  Väldigt intressant artikel 🙂

  • MrsGrono.com
   20 October, 2017 / 10:56

   Visst är den? 🙂

 5. Oda Ulrikke
  20 October, 2017 / 16:59

  Jag också har blivit mer bevisst på att “intressera” mig för andra människor, antingen det gäller instagram eller i det verkliga liv. Men visst verkar man skillnad, när man faktiskt engagerar sig i andra, vilket även ger mig något tillbaka. Bra inlägg, fina du! Vill även passa på att önska dig en trevlig helg, kram ❤️

  • MrsGrono.com
   20 October, 2017 / 21:46

   Härligt och höra att jag inte är ensam! ? Tack fina du för kommentaren, det värmer massor! Jag hoppas att du får en härlig helg du med ?

 6. Karoline Söderlind
  23 October, 2017 / 09:21

  Vilken fin bild! Ha en bra dag! 🙂

  • MrsGrono.com
   23 October, 2017 / 10:00

   Tack och detsamma till dig! 🙂

 7. Johanna Törnqvist
  23 October, 2017 / 16:40

  Kunde logga in med Twitter! Haha?Saker jag gillar med mig är att jag är rättvis, otålig på att inte lyckas.. sen är min definition av “att lyckas” något som “är mitt mål”. Jag är kreativ och kan inte sluta göra konst av tex vänner. Alla uppskattar inte att fotas och det är något jag får lära mig. Även om set enbart är privat. Dåliga sidor är väl att jag är för snäll, för kräsen och för snabb på tangenterna ibland. I verkliga livet är jag mycket tyst även om jag tränat teater hela mitt liv. Lite om mig! / Johanna xoxo ( http://www.hannahsthlm.se)

  • MrsGrono.com
   24 October, 2017 / 07:30

   Hej Johanna! Vad roligt att du ville dela med dig! Tack snälla för det! Jag önskar att jag hade en kreativ vän som gillade att göra konst av vänner. Att fånga momenten med foton är det bästa som finns, speciellt när ingen är med på kortet. Det är mina favorit bilder lätt! Jag har en hel del sådana från vårt bröllop och det är jag evigt tacksam för!

 8. Krystyna
  23 October, 2017 / 17:31

  ładne zdjęcie ♥

  • MrsGrono.com
   24 October, 2017 / 07:30

   Dziekuje Krysiu <3

 9. Kamilla Lubkowski
  23 October, 2017 / 19:34

  Jag gillar rättvisa och är väldig enkel person, försöker vara mig själv! Är alltid vänligt mot alla och bemöter människor som jag skulle själv vara bemött:)
  Dålig sida är att jag har svårt att sega nej och är lite naiv 🙁 Pengar betyder inget för mig! är lyckligt att jag har fin familj och hälsa:)
  I övrigt trivs super bra med mitt liv:) Väldigt fint skrivet Martinka ! är så stålt över dig ser att jag har lyckat väldigt bra:)

  • MrsGrono.com
   24 October, 2017 / 07:31

   Du är väldigt finaste person mamma, det ska du veta! Och det är nog många som håller med om det <3 Älskar dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *