FIRST OUT – CPHFW SS18

FIRST OUT – CPHFW SS18

Det är nu äntligen dags att få se en skymt av vad modevärlden har att erbjuda oss gällande SS18. Det är alltid lika roligt och spännande att se vad man kan förvänta sig i butikerna nästa vår&sommar. Tidigare har jag följt en hel del bloggare som är väldigt duktiga på att uppdatera om just kommande modet. Jag läser en hel del tidningar också. Denna gång tänker jag dela med mig av det jag kommer fastna för här hos mig. Då jag lever här i norden börjar vi med Köpenhamn som är först ut att presentera SS18.  

//It is finally time to get a glimpse of what the fashion world has to offer us regarding SS18. It’s always fun and exciting to see what to expect in the stores next spring and summer. Previously, I’ve followed a lot of bloggers who are very good at updating about the upcoming fashion. I’m reading a lot of magazines too. This time I’m going to share the things that I like on the catwalk with you here. Since I live here in Scandinavia, we start with Copenhagen, they are the first to present SS18.

GANNI

GANNI: HQ i Köpenhamn. Familjeägt företag sedan 2009. En ready-to-wear kollektion där deras mål är att klä kvinnor allt från klänningar för den perfekta dejten till det slappa söndags hänget. Målet kan man klart och tydligt se i deras vår/sommar kollektion.

//HQ in Copenhagen. Family-owned company since 2009. A ready-to-wear collection where their goal is to dress women everything from the romantic evening dress to the relaxing Sunday in the big and soft cardigan. Their goal can be clearly seen in their spring/summer collection.

SAKS POTTS

SAKS POTTS: Etablerade sig på marknaden 2013. Tidlös design, starka färger och en innovativ och fräsch syn på päls speglar märket Saks Potts. Målet med alla kollektioner är att att kläderna skall kunna återanvändas från säsong till säsong men samtidigt vara moderna. Väldigt lämpligt för ens garderob. Till vår/sommar kollektionen hämtas mycket inspiration från 90 talet.

//Established on the market in 2013. Timeless design, strong colors and an innovative and fresh look on fur reflects the brand Saks Potts. The goal of all collections is that the clothes should be reused from season to season but at the same time be modern. Very suitable for one’s closet. For the spring/summer collection, a lot of inspiration is gathered from the 90’s.

CECILIE BAHNSEN

CECILIE BAHNSEN: Ett lyxigt klädmärke från Köpenhamn. Varje plagg är sytt för hand med traditionella tekniker, invecklad detalj och unika designade tyger för att presentera en modern femininitet. Älskar de puffiga armarna i den nya kollektionen!

//A luxurious clothing brand from Copenhagen. Each piece is handmade with traditional techniques, intricate detailing and unique designer fabrics to present a modern femininity. Love those puffy arms in the new collection!

BY MALENE BIRGER 

BY MALENE BIRGER: Grundades 2003. Malene är ambassadör för UNICEF och hon har blivit utsedd till “Köpenhamns modedrottning” av MTV. Vår/sommar kollektionen består av mycket läder, kostymer och ränder. Denna kollektion kommer leda till mitt allra första inköp från “By Malene Birger”.
Se hela showen
här!

//Founded in 2003. Malene is ambassador for UNICEF and she has been appointed “Copenhagen Fashion Queen” by MTV. Spring/Summer collection consists of a lot of leather, costumes and stripes. This collection will lead to my very first purchase from “By Malene Birger”.
See the full show here!

STREETSTYLE

STREETSTYLE: Låt oss nu inspireras av vad människor hade på sig under modeveckan i Köpenhamn. Väldigt många hade på sig vida kostym byxor, jag älskar vida byxor! Mycket för stora skjortor, rockar och grymma accessoarer briljerade på Köpenhamns gator. Mycket färgglatt var det också. Jag är helt upp över öronen i marinblått och alla typer av nyanser inom den kulören. 

//Let’s now be inspired by what people were wearing during the fashion week in Copenhagen. Very many wore wide suit pants, I love wide pants! Really big shirts, trench coats and awesome accessories was seen on the streets of Copenhagen. A lot of colors as well. I’m all over the ears in navy blue and all kinds of shades within that color.


Alltså kolla in nedan vävda väska från Cult Gaia… Jag är kär! Den finns i militär-grönt dessutom.
Denna väska syntes till ett flertal gånger under den danska modeveckan. Fantastisk.

Oh my check out the woven bag from Cult Gaia … I’m in love! It also exists in military-green.
This bag appeared a number of times during the Danish fashion week. Fantastic.

All pics are from: Vouge.com & danskmagazine.com

 

Follow:
Share: