SWEDISH MIDSUMMER

 

 

SWEDISH MIDSUMMER

(Nedan inlägg är en annons för Cervera och innehåller annonslänkar)

23:e juni närmar sig med stormsteg och snart är det midsommar här i Sverige. Midsommar är så härligt att fira, om det är bra väder det vill säga. Vanligtvis brukar det faktiskt regna. Trots det brukar det vara en riktig härlig stämning i Sverige vid denna tidpunkt på året. Blommor i håret, vita klänningar, svensk sommar musik, god mat, massa bubbel i sällskap fantastiska vänner. Älskar midsommar. I år kommer jag tyvärr inte kunna fira midsommar då jag ska närvara på min väns bröllop i Warszawa, annars var tanken att vi syskon skulle styra något tillsammans.

//23 June is approaching like a storm and soon it’s going to be midsummer here in Sweden. Midsummer is so lovely to celebrate, if it is good weather. Usually it rains. Nevertheless, it is a really lovely atmosphere and mood in Sweden at this time of year. Flowers in the hair, white dresses, Swedish summer music, good food, a lot of prosecco in company with amazing friends. Love midsummer. This year, unfortunately, I will not be able to celebrate Midsummer since I am going to attend my friends wedding in Warsaw, otherwise the idea was that we siblings should arrange something together.

 

ON THE TABLE

Något annat jag gillar med midsommar är dukningar på borden. Då jag inte bott i Sverige de senaste 4 åren har jag inte firat midsommar och har därmed inte gjort någon midsommar dukning. När jag bodde i Stockholm var jag inte intresserad av heminredning till någon grad. På senare dar har jag dock blivit mer intresserad av dukningar och inredning och tycker sådant är riktigt kul att titta på och inspireras! Nedan följer lite tips på hur ni kan dekorera era midsommar bord. Skicka gärna bilder till info@mrsgrono.com för att visa hur just ni dekorerade era midsommar bord. Skulle älska att få se era dekorationer!

//Something else I like with midsummer is decorations on the tables. Since I have not lived in Sweden for the last 4 years, I have not celebrated midsummer and have not done any midsummer decorations. When I lived in Stockholm, I was not interested in interior design to any degree. Later, however, I have become more interested in decorations and decor and I think that it’s really fun to watch and get inspired during midsummer! Here are some tips on decorating your midsummer tables. Feel free to send pictures to info@mrsgrono.com to show how you decorated your midsummer table. Would love to see your decorations!

LET’S START WITH SOME DECORATIONS ON THE TABLE

En midsommar dukning utgör inte enbart tallrikar och bestick.
Det viktigaste, tycker jag är dekorationen på bordet, ljusstakar och vasar med fina blommor i är ett måste!

The midsummer table decorations is not only about plates and cutlery.
The most important thing, I think is the decoration on the table, candlesticks and vases with fresh flowers is a must!

Nedan brödkorg finner du -> här & ostbrickan finner du -> här
Ta en titt på salladsskålen, hur fin är inte den!? Dog lite.

Below bread basket can be found -> here & the cheese tray -> here
Take a look at the salad’s bowl, how nice is it!? I just died a little bit.

LET’S CHOOSE THE TABLE CUTLERY!

När det kommer till bestick så kan man välja ett par väldigt enkla och satsa på mer roliga tallrikar eller glas. Jag har valt ett par som är väldigt simpla då tallriken gör det största jobbet på bordet. Till det ett par ljus-rosa servetter. Här hittar ni servetternabesticken, kopparna och tallrikarna!

When it comes to cutlery you can choose a couple that are very simple and bet on more fun plates or glasses. I have chosen a couple who are very simple since the plates makes the biggest job on the table. To that a pair of light-pink napkins. Here you can find the napkinscutlery, cups and plates!

Let’s take a moment and just look at these cocktail glasses!

Säger bara en sak, FANTASTISKA! Ta en närmre titt på dessa -> här
Just saying, AMAZING! Take a closer look at these -> here

Follow: