TIME FOR A CHANGE!

TIME FOR A CHANGE!

Som många av er redan vet så sker det just nu en stor förändring i våra liv. Vi har nämligen bestämt oss för att flytta till andra sidan Östersjön, till mitt älskade Sverige. Jag har många gånger fått frågan, känner du dig mer polsk eller svensk? Svaret har alltid varit: mer svensk! Varför? Jag är född och uppvuxen i Sverige och är därmed mer uppfostrad på ett svenskt sätt än ett polskt. Jag urskiljer mig från det polska sättet att tänka och det uppstår därmed kulturkrockar ibland. Don’t get me wrong, mitt hjärta kommer alltid att banka för Polen.

//As many of you already know, there is a big change in our lives going on right now. We have decided to move to the other side of the Baltic Sea, to my beloved Sweden. I have received the question many times, do you feel more Polish or Swedish? The answer has always been: more Swedish! Why? I was born and raised in Sweden and I am therefore more nurtured as a Swedish than as a Polish. I distinguish myself from the Polish way of thinking, and sometimes there are cultural crashes. Don’t get me wrong, my heart will always beat for Poland.

BUT WHY?

Vad fick oss att helt plötsligt vilja flytta till Sverige då? Innan vi gick den långa gången i kyrkan fram till altaret i juli förra året visste vi redan då ”vi kommer att fortsätta våra liv i Sverige”. Det är något som M alltid velat testa på, att bo i Sverige, från allra första början när vi började träffas, i Duvbo, utanför Stockholm. Jag förstår det, det är många som talar gott om Sverige runt om i världen. Sedan jag lämnade Sverige för 4 år sedan, har jag inte bara varit bosatt i Polen men också i Danmark och i Storbritannien. När jag berättar att jag är Svensk så blir gensvaret väldigt ofta ”Ahh Sverige ja.. Det måste vara bra att leva i Sverige”. Just då, kan jag inte låta bli att vara lite stolt över att just mina föräldrar valt detta land att uppfostra sina barn i. Det är precis vad vi vill göra, jag och M, uppfostra våra barn i detta fantastiska land.

//What caused us to suddenly want to move to Sweden then? Before we went down the isle in the church last July we already knew “we will continue our lives in Sweden”. That’s something M always wanted to try to live in Sweden, from the very beginning when we started dating in Duvbo, outside of Stockholm. I totally understand that, there are many who speaks highly about Sweden around the world. Since leaving Sweden, 4 years ago, I have not only lived in Poland but also in Denmark and in the UK. When I tell that I am Swedish, the response will be very often “Ahh Sweden yes .. It must be good to live in Sweden”. Just then, I can’t help being a little bit proud of my parents choosing this country to raise their children. And this is exactly what we want to do, me and M, raise our children in this amazing country.

WHAT NOW?

Vad händer nu då? Den kommande veckan väntar otroligt mycket packning, sortering, skänka bort saker, sälja ett och annat, träffa vänner en sista gång, träffa familjen som vi lämnar här och mycket mer. Det är en otroligt hektisk tid för oss just nu men vi gillar att hålla igång och vi gillar när det händer mycket omkring oss. Mer om detta i ett kommande inlägg där jag tänkte dela med mig lite av hur hela vår flytt går till. Önskar er en härlig tisdagskväll!

//What happens now? The coming week awaits a lot of packing, sorting, donating things, selling things, meeting friends one last time, meeting the family we leave here and a lot more. It’s an incredibly hectic time for us right now but we like to keep going and we like when things happen around us. More about this in an upcoming post where I am going to share a little bit about how our entire move goes. Wish you all a wonderful Tuesday evening!

 

Follow:
Share:

12 Comments

 1. Christer Holm
  24 May, 2017 / 07:36

  Man ska göra det som känns rätt, är själv tysk men känner mig mer som svensk då jag är uppvuxen här. Men visst finns hjärtat i Tyskland då det är där jag föddes.

  • MrsGrono.com
   24 May, 2017 / 08:08

   Du har så rätt Christer. Det är absolut det viktigaste, att göra det som känns rätt 🙂

 2. Marie Mirre Karlsson
  24 May, 2017 / 08:38

  Man ska alltid gå på magkänslan och grattis till er, så fina tillsammans / sweetwords.se

  • MrsGrono.com
   24 May, 2017 / 08:55

   Du har så rätt så Marie! Tack snälla för dem fina orden ?

 3. Jennifer Fryksäter
  24 May, 2017 / 11:23

  Så fina ni är 🙂 Hoppas allt blir som ni önskar när ni flyttar hit 🙂

  • MrsGrono.com
   24 May, 2017 / 11:59

   Tack snälla Jennifer! ? Det hoppas vi också :))

 4. Norahsmamma Blogg
  24 May, 2017 / 22:39

  Fina ni är! Lycka till:))

  • MrsGrono.com
   25 May, 2017 / 07:24

   Tack fina du!! ?

 5. Maria Sjöström
  2 October, 2017 / 07:51

  Spännande, hoppas det går bra för er med packning och flytt ?

  • MrsGrono.com
   2 October, 2017 / 08:31

   Detta är ett gammalt inlägg 😉 och vi har redan flyttat men tack ändå :))

 6. Josefine Malmqvist
  2 October, 2017 / 20:35

  Hur känns det såhär nu efteråt? 🙂 känns det så bra som ni trodde de skulle göra? 🙂

  • MrsGrono.com
   3 October, 2017 / 12:42

   Det känns riktigt bra!! Och det var ett väldigt bra val ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *