TIME FOR A CHANGE!

TIME FOR A CHANGE!

Som många av er redan vet så sker det just nu en stor förändring i våra liv. Vi har nämligen bestämt oss för att flytta till andra sidan Östersjön, till mitt älskade Sverige. Jag har många gånger fått frågan, känner du dig mer polsk eller svensk? Svaret har alltid varit: mer svensk! Varför? Jag är född och uppvuxen i Sverige och är därmed mer uppfostrad på ett svenskt sätt än ett polskt. Jag urskiljer mig från det polska sättet att tänka och det uppstår därmed kulturkrockar ibland. Don’t get me wrong, mitt hjärta kommer alltid att banka för Polen.

//As many of you already know, there is a big change in our lives going on right now. We have decided to move to the other side of the Baltic Sea, to my beloved Sweden. I have received the question many times, do you feel more Polish or Swedish? The answer has always been: more Swedish! Why? I was born and raised in Sweden and I am therefore more nurtured as a Swedish than as a Polish. I distinguish myself from the Polish way of thinking, and sometimes there are cultural crashes. Don’t get me wrong, my heart will always beat for Poland.

BUT WHY?

Vad fick oss att helt plötsligt vilja flytta till Sverige då? Innan vi gick den långa gången i kyrkan fram till altaret i juli förra året visste vi redan då ”vi kommer att fortsätta våra liv i Sverige”. Det är något som M alltid velat testa på, att bo i Sverige, från allra första början när vi började träffas, i Duvbo, utanför Stockholm. Jag förstår det, det är många som talar gott om Sverige runt om i världen. Sedan jag lämnade Sverige för 4 år sedan, har jag inte bara varit bosatt i Polen men också i Danmark och i Storbritannien. När jag berättar att jag är Svensk så blir gensvaret väldigt ofta ”Ahh Sverige ja.. Det måste vara bra att leva i Sverige”. Just då, kan jag inte låta bli att vara lite stolt över att just mina föräldrar valt detta land att uppfostra sina barn i. Det är precis vad vi vill göra, jag och M, uppfostra våra barn i detta fantastiska land.

//What caused us to suddenly want to move to Sweden then? Before we went down the isle in the church last July we already knew “we will continue our lives in Sweden”. That’s something M always wanted to try to live in Sweden, from the very beginning when we started dating in Duvbo, outside of Stockholm. I totally understand that, there are many who speaks highly about Sweden around the world. Since leaving Sweden, 4 years ago, I have not only lived in Poland but also in Denmark and in the UK. When I tell that I am Swedish, the response will be very often “Ahh Sweden yes .. It must be good to live in Sweden”. Just then, I can’t help being a little bit proud of my parents choosing this country to raise their children. And this is exactly what we want to do, me and M, raise our children in this amazing country.

WHAT NOW?

Vad händer nu då? Den kommande veckan väntar otroligt mycket packning, sortering, skänka bort saker, sälja ett och annat, träffa vänner en sista gång, träffa familjen som vi lämnar här och mycket mer. Det är en otroligt hektisk tid för oss just nu men vi gillar att hålla igång och vi gillar när det händer mycket omkring oss. Mer om detta i ett kommande inlägg där jag tänkte dela med mig lite av hur hela vår flytt går till. Önskar er en härlig tisdagskväll!

//What happens now? The coming week awaits a lot of packing, sorting, donating things, selling things, meeting friends one last time, meeting the family we leave here and a lot more. It’s an incredibly hectic time for us right now but we like to keep going and we like when things happen around us. More about this in an upcoming post where I am going to share a little bit about how our entire move goes. Wish you all a wonderful Tuesday evening!

 

Follow:
Share: