WEEK #19

WEEK #19

14 maj och det är söndag igen. Vart håller våren på att ta vägen? Vi fick vår/sommar vädret till Warszawa i fredags och det ska äntligen hålla i sig i över en hel vecka. Över 20 grader. Fantastiskt. Äntligen. Veckan som gått har varit väldigt intensiv och rolig på samma gång. Förra söndagen landade 12 sköterskor i Warszawa, två av dessa tillhör min familj och är min älskade mor och min underbara syster. I 3 hela dagar skulle dem vara här, på schemat stod det Opera, restaurang besök, sightseeing och shopping såklart! Vilket gäng det var, jag har nog aldrig skrattat så mycket i mitt liv som under dessa tre dagar! Är väldigt tacksam för att jag inte jobbar med dem för har en känsla av att det hade inte blivit mycket jobb utav det hela 😉

//May 14th and it’s Sunday again. Where does the spring go? We finally got our spring/summer weather to Warsaw this Friday and it will last for a whole week. Over 20 degrees. Fantastic. Finally. The week that has gone has been very intense and fun at the same time. Last Sunday, 12 nurses landed in Warsaw, two of them belonged to my family and are my beloved mother and my wonderful sister. For 3 whole days they would be here, on their schedule was Opera, restaurant visits, sightseeing and shopping of course! What a gang it was, I’ve never laughed so much in my life as in those three days! I’m very grateful that I do not work with them because I have a feeling that it had not been a lot of work out of it at all 😉

U KUCHARZY W ARSENALE

Vårt första restaurang besök var på U Kucharzy som är ett väldigt trevligt ställe för ett stort gäng som oss. Väldigt bra service som klarar av serveringen utmärkt vid större grupper. Maten som serveras i denna restaurang är baserad på det polska köket, mycket kött och potatis i olika former serverat med rödkål eller morötter. Ett toppen ställe om man vill prova på det polska köket! Ett stort plus är om man beställer tatar så tillagar kocken tataren bredvid bordet. Jag var inte riktigt i mitt essä då jag gick igenom en väldigt tung bakis från lördagen… Hehe. Det fick bli kycklingsoppa för min del och stängda ögon på bild. Efter restaurangen blev det Opera – Moby Dick.

//Our first restaurant visit was at U Kucharzy which is a very nice place for a big gathering like us. Very good service that caters excellent for larger groups. The food served in this restaurant is based on Polish cuisine, lots of meat and potatoes in different forms served with red cabbage or carrots. A great place if you want to try the Polish cuisine! A big plus is if you order tatar the cook is making the tatar next to the table. I was not really in my essay when I went since I had a very heavy hangover from Saturday … Hehe. Because of that I had chicken soup and closed eyes when pictures were taken. After the restaurant it was time for Opera – Moby Dick.

IZUMI SUSHI – BIALY KAMIEN 4

På måndagen var det dags för mig att jobba 8 timmar innan jag mötte upp hela gänget. Mamma och syster följde med mig hem till oss för att fika och snacka lite skit. Kvällen avslutades på restaurangen Izumi Sushi som serverar bland den bästa sushin i stan. Stället är fantastiskt och är ett gammalt palm orangeri! Det finns riktiga palmer i restaurangen. Så häftigt. Första gången jag var här var på min möhippa för lunch. Bra minnen härifrån. Tror dock att jag inte kommer att återvända efter denna middagen.. Haha. 12 svenska sköterskor, sushi och vin? Det slutar med alldeles för mycket flabb på hög nivå! Haha! Sushi kockarna var dock roade 😉

//On Monday it was time for me to work 8 hours before I met up with the whole gang. Mom and sister followed me home to have a snack and some alone time. The evening ended at the Izumi Sushi restaurant, which serves among the best sushi in town. The place is amazing and is an old palm orangery! There are real palms in the restaurant. So awesome. The first time I was here was on my bachelorette for lunch. Good memories from here. I think however that I will not return after this dinner .. Haha. 12 Swedish nurses, sushi and wine? It ends with far too much laughter on a VERY high level! Haha! The Sushi chefs were, however, amused;)

WARSZAWA WSCHODNIA BY MATEUSZ GESSLER

Sista kvällen för sköterskorna i stan rekommenderade jag min favorit restaurang, Warszawa Wschodnia. Maten är alltid lika fantastisk, serveringen likaså och miljön inne i restaurangen är väldigt rogivande. Jag tar alltid med mig gäster från Sverige hit, för det är verkligen värt ett besök!

//Last night for the nurses in town I recommended my favorite restaurant, Warszawa Wschodnia. The food is always great, the serving as well and the environment inside the restaurant is very calming. I always bring guests from Sweden here, because it is really worth a visit!

… och såhär ser jag vanligtvis ut när någon tar bilder på mig 😉
… and this is how I really look like when someone is taking pictures of me 😉

WEDNESDAY – SUNDAY

Vad har hänt resten av veckan? Det har varit mycket återhämtning för min del efter 4 dagars intag av vin.. Vilket var välbehövligt! Hehe. Jag har lyckats ta mig till gymmet en gång denna vecka iallafall, det fick bli ett benpass och cardio. Bättring på den biten nästa vecka! Helgen har bestått av mycket packning och fix inför…HA! Det kommer vi dela med oss av lite längre fram, en stor förändring sker i våra liv för tillfället. så himla roligt!

Införskaffat mig årets första nya sandaler och självklart i mönstret blommor, riktigt söta och väldigt sköna att gå i. De kommer att ha premiär i juni om vädret håller i sig.

//What has happened the rest of the week? It has been a lot of recovery for my part after 4 days of wine intake .. Which was much needed! Hehe. I have managed to get to the gym once this week at least, it had to be a leg day and cardio. Improvement on that bit next week! The weekend has consisted of a lot of packing and fixes before … HA! We will share that a bit later, a major change is happening in our lives at the moment. So much fun!

Acquired myself this year’s first new sandals and of course in the pattern of flowers, really cute and very comfy to wear. They will have premiere in June if the weather is intact.

En uppdatering av mina naglar hanns med – Semilac No.39 Sexy Red
An update of my nails was made this Saturday – Semilac No.39 Sexy Red

Selfie with Louie
Föll för ljuset som sken in i vårt vardagsrum igår kväll
I fell for the lightning in our living room last night

 

SHOP MY POST!

 

 

This post contains adlinks

Follow:
Share: