WROCLOVE

WROCLOVE -WROCŁAW

I lördags packade vi min bil för att åka på ett litet äventyr. Vi bestämde oss för att besöka Wrocław som ligger 3,5h med bil nedåt i landet. Vi blev väldigt snabbt förälskade i staden då vi möttes härliga broar och en hel del vatten då floden Odra flyter igenom staden (jag & M älskar städer med floder). Grymt fina byggnader måste jag även påpeka. Vi promenerade hela lördagen, drack drinkar och åt god mat. En väldigt bra lördag sedan länge.

//On Saturday, we packed my car to go for a small trip. We decided to visit Wrocław that is located 3.5 hours drive down the country. We very quickly fell in love with the city when we met lovely bridges and a lot of water since the river Oder flows through the city (me & M loves cities that have rivers). Amazing buildings, I must point out as well. We walked all Saturday, drank cocktails and ate good food. A very good Saturday since long time ago.

SUNDAY – @ THE HOTEL

Vi började dagen med en brak-frukost på hotellet som vi bodde på. Slängde i mig allt det här på typ 5min. Fantastiskt gott. Vi bodde vid centralstationen på hotell Ibis Style som har riktigt fina och ljusa rum. Jag sov otroligt skönt och ville inte kliva upp sängen på söndagsmorgonen. 

//We started the day with a huuuge-breakfast at the hotel we were staying at. Threw all of this in my mouth within 5min, almost. Too tasty. We stayed closed to the main station at the hotel Ibis Style which has really nice and bright rooms. I slept incredibly good and did not want to get up form the bed on Sunday morning.

BOTANICAL GARDEN

Efter lite chill på hotellet var det dags att bege sig ut och utforska staden lite mer. Vi fick tips om att besöka en av alla dess fina parker som staden har att erbjuda och jag ville gärna besöka den botaniska trädgården vid Universitetet i Wrocław. Det har precis börjat blomma i Polen och även i denna trädgård, trots det lilla som fanns i trådgården var den fortfarande väldigt fin. Jag kan bara tänka mig hur fin den är under maj och juni. I helgen öppnar den botaniska trädgården i Warszawa, då ska jag bege mig dit för att se om det blivit lite grönare.

//After a little chill in the hotel, it was time to head out and explore the city a little bit more. We got a tip about visiting one of the great parks that the city has to offer and I wanted to visit the botanical garden at the University of Wroclaw. It has just started to bloom in Poland and in the garden as well, even the little that was in the garden it was still very beautiful. I can only imagine how nice it is in May and June. This weekend the Botanical Garden in Warsaw is opening, I’ll be going there to see if it has become a little greener.

THE RIVA

Kan ju tala om för er att min pärla går som på räls. Väldigt bekväm att åka i under längre resor dessutom. Eftersom Wrocław bjöd på 23 grader och sol hela helgen blev det en hel del ned-cabat också. Shit vilken känsla det är att åka utan något tak. Bästa investeringen jag gjort. Ta bara en tit på hur fin hon är, ah får gåshud när jag ser henne.

//And of course I need to tell you that my pearl runs smoothly. Very convenient to drive for longer trips as well. Since Wrocław offered 23 degrees and sun all weekend, there was a lot of convertible going on too. Aww what a feeling it is to drive without a roof. Best investment I have ever made so far. Just take a look on how nice she is, getting goose bumps when I see her.

Follow:
Share: