15 QUESTIONS

1. Beroende av? / Addicted too? 

Jag är beroende av choklad, lakrits, romantik, Louie, min mobil & min man. Självklart utan inbördes ordning
I’m addicted to chocolate, licorice, romance, Louie, my mobile and my husband. Obviously, in no particular order

2. Använder du ironi ofta? / Do you use irony often?

Varje dag. Ironi är mitt mellannamn
Every day. Irony is my middle name

3. Dina planer under 2017? / Your plans for 2017?

2016 var ett känslomässigt samt händelserikt år för mig och min familj. I år önskar jag ett lugnare år med många härliga resor med min nyblivna man
2016 was an emotional and eventful year for me and my family. This year I want a quieter year with many wonderful trips with my newly husband

4. När grät du senast? / When was the last time you cried? 

I söndags när jag såg LEMONADE (minifilm på TIDAL) för femtioelfte gången. Det är otroligt hur många olika känslor hon förmedlar under en timme. Se den!
Last Sunday when I saw LEMONADE (mini-movie on TIDAL) for the 50th time. It’s incredible how many different emotions she convey in one hour. You have to see it!

5. Hur ser dina morgonrutiner ut? / How does your morning routine look like?

Läs om min morgonrutin här 
/ Read about my morning routine here 

6. Vilka serier följer du just nu? / What series do you follow right now?

OMG. Då kör vi: Nashville, Being Mary Jane, Vampire Diaries, Suits, Scandal och sist men inte minst Big Little Lies som är en miniserie och går på HBO nu. Jag älskar meningslösa serier, där jag inte behöver fokusera och titta varje sekund utan kan göra andra saker samtidigt. Bästa!
OMG. Here we go: Nashville, Being Mary Jane, Vampire Diaries, Suits, Scandal and last but not least, the Big Little Lies is a mini series that you can watch on HBO now. I love meaningless series, where I don’t need to focus that much and watch it every second, but can do other things at the same time. Top!

7. Om du vore en annan person, hade du varit vän med dig själv? / If you where another person, would you be friends with yourself?

Självklart. Då hade jag vetat att jag hade en 110% ärlig person, en som bryr sig om andra före sig själv och en som älskar att festa. Vad mer behöver man hos en vän som är ärlig, osjälvisk och sjukt kul att hänga med? Säger då det, bli vän med mig nu ni kommer inte ångra er
Obviously. Then I would know that I had a 110% honest person, who cares about others before herself and one who loves to party. What more do you need in a friend who is honest, selfless and amazingly fun to hang out with? Just sayin’,  be friend with me now, you will not regret it

8. Favorit restaurang? / Favorite restaurant?

Fan. Sjukt svårt. Jag har flera favvoställen här i stan (Warszawa) men om jag MÅSTE välja någon så får det bli mitt och M’s kärleksnäste vilket är restaurangen Marconi på Bristol (där vi gifte oss)
Damn. So difficult. I have several favorite places here in town (Warsaw) but if I had to choose something it has to be me and M’s love nest, which is the restaurant Marconi at Bristol (where we got married)

9. Vad är det första du lägger märke till när du träffar en person? / What is the first thing that you notice when you meet a new person?

Det första jag lägger märke till är om personen i fråga har balls som man så fint brukar kalla det. Hehe. Första gången du träffar en människa så skakar du hand med henne/honom. I just det ögonblicket när ni skakar hand vet jag om det är en person som tar för sig & är öppen eller om det är en mer tillbakadragen person. Hur jag vet det? Stadigt mellan långt handslag, ögonkontakt, klart och tydligt “Hej, Martina. Kul att träffas” (eller något) och ett genuint leende på slutet. Då har man balls enligt mig och nej jag lägger inte märke till ögon, kläder, rumpa eller hår
/ The first thing I notice is if the person has balls as you so nicely call it. Hehe. The first time you meet a person you shake hands with her/him. In that moment when you shake hands, I know if this is a person who takes “the place” and is open or if he/she is a more reserved person. How do I know that? Steadily middle long handshake, eye contact, loud and clear, ‘Hey, Martina. Nice to meet you “(or something) and a genuine smile at the end. Then you have the balls according to me and no I do not notice the eyes, clothes, butt or hair

10. Vad står det i ditt senast inkomna SMS? / What does it say in your last SMS?

“Du har nu avslutat din parkering för W1GRONO“. En app som skickar SMS när jag startar min parkeringstid och när jag avslutar den
“You have now completed your parking W1GRONO”. An app sends SMS when I start my parking time and when I finish it

11. Vem saknar du mest just nu? / Who do you miss the most?

Mina mor- och farföräldrar. Alla 4
/ My grandparents. All 4 of them

12. Styrketräning eller cardio? / Gym workout or cardio workout?

Både och såklart! Nu är jag inne i en period där jag kombinerar alltid mina träningspass, styrka&kondition i ett och samma pass. Kör enbart cardio – en gång i veckan
Both of course! Now I’m in a period where I always combine my workout with strength & cardio in one session. I run only cardio – once a week.

13. You favorite lipstick at the moment? / Ditt favorit läppstift för tillfället? 

Chanel Rouge Allure + deras seduction läppenna. Grym kombo!
Chanel Rouge allure + their seduction lip pen. Awesome combo!

14. Vad gjorde du igår vid denna tidpunkt? / What did you do yesterday at this hour?

Skrev detta inlägg. Skriver alltid mina inlägg dagen innan, läser igenom dem 2 gånger dagen efter och gör eventuella småändringar om det behövs och därefter postas dem. Trodde ni att detta tar 5 minuter? Pfft. Då har ni underskattat mig och mitt bloggande
/ Wrote this post. Always write my posts the day before, read through them 2 times the day after and make minor changes if necessary, and then I am posting them. Did you think that it takes 5 minutes? Pfft. Then you’ve underestimated me and my blogging

15. Vad får dig och bli lycklig? / What makes you happy?

Sjukt svår fråga. Min lycka ändras varje idag. För en månad sen var jag lycklig över att min nya bil äntligen kommit. I fredags var jag lycklig att jag äntligen var påväg till Stockholm & min BFF (best friends for ever, för dem som inte vet). I måndags var jag lycklig för då skulle jag äntligen få träffa Louie och min man (återigen, utan inbördes ordning). Idag skulle jag bli lycklig om jag fick en puss när jag klev in genom dörren här hemma (vilket inte hände..). Imorgon blir jag lycklig om jag lyckas genomföra ett grymt svettigt pass på gymmet. På lördag blir jag lycklig då jag ska träffa mina härliga, galna kollegor från förra jobbet. Jag blir även lycklig om jag får choklad och jag hade varit ännu lyckligare om choklad var något bra för kroppen och hälsan (nu snackar jag givetvis om den ljusa chokladen). Summa summarum krävs det inte mycket för att jag ska bli lycklig
Very difficult question. My happiness changes each today. A month ago, I was happy that my new car finally arrived. Last Friday, I was happy that I was finally on my way to Stockholm and my BFF (best friends for ever, for those who do not know). On Monday, I was happy because I would finally meet Louie and my husband (again, in no particular order). Today, I would be happy if I got a kiss when I stepped through the door at home (which didn’t happen ..). Tomorrow I will be happy if I manage to carry out a heavy sweaty workout at the gym. On Saturday I will be happy since I’m meeting my wonderful, crazy colleagues from my previous job. I am also happy if I get chocolate and I would have been even happier if chocolate was something good for your body and health (now am I of course talking about the milk chocolate). To sum it up, it doesn’t requires that much for me to be happy.

Om du skulle vilja ställa en fråga till mig, vad skulle det då vara?
/ If you would want to ask me a question, what would it then be?

Follow:
Share: