MORNING ROUTINE

MORNING ROUTINE

06:00 klockan ringer och det är dags att kliva upp. Hur startar ni er morgon? Jag är en person som älskar rutiner, speciellt när det är arbetsvecka. Det räcker att jag gör något annorlunda under min morgon och jag är redan sen till jobbet. Det sinkar mig verkligen när jag går utanför min “egna box” trots att jag vet vad det är som skall göras. Rutiner & struktur – Jag älskar det! Tråkigt säger ni? Nää, det underlättar verkligen mitt liv att veta exakt vad som skall göras på morgonen, i vilken ordning och när. Inom en timme så har jag; stigit upp, tagit en snabb dusch, druckit kaffe, sminkat mig, fixat håret, klätt på mig, packat väskan, plockat ut diskmaskinen och lagat min frukost. Jag tycker att jag får mycket gjort på en timme, ni alla kvinnor vet säkerligen att sminka sig och fixa håret på morgonen kan ta sin lilla tid. 

//6:00 alarm rings and it’s time to start your morning. How do you start your morning? I am a person who loves routine, especially when it is working-week. It’s basically enough that I do something different during my morning and I’m already late for work. It confounds me really when I go outside my “own box” even though I know what needs to be done. Procedures & structure – I love it! Boring, you say? Nah, it really makes my life easy to know exactly what to do in the morning, in what order and when. Within an hour, I have; get up, taken a quick shower, drink my morning coffee, put makeup on me, fixed my hair, got dressed, packed the bag, picked out the dishwasher and cooked my breakfast. I think I get a lot done in an hour, all of you women know certainly that to put your makeup on and fix your hair in the morning can take a some time.

MY ACTUAL MORNING ROUTINE

Jag börjar alltid dagen med en snabb dusch där jag sedan återfuktar min hud & hy, ni kan läsa mer här om vilka produkter jag använder. För att inte stå och vänta på att krämen skall sjunka in och slösa tid på det så går jag och förbereder mitt morgonkaffe (otroligt viktigt). Samtidigt dricker jag min energi shot som ska stärka mitt immunförsvar och skydda mig från baciluskerna. Jag sminkar mig samtidigt som jag dricker mitt kaffe. Därefter är det dags att fixa håret och klä på mig. Därefter packar jag väskan OCH packar upp diskmaskinen samtidigt som jag steker min omelett, ja ni har väl inte missat att vi kvinnor kan göra flera saker samtidigt? 😉 Det är onödigt att spendera sina 3 minuter framför stekpannan bara för att vänta på när det är dags att vända på omeletten. Eller? Sen njuter jag av min frukost och intar mina vitaminer för att sist men inte minst borsta mina tänder och sedan är jag redo för jobbet. Tid för min morgon rutin? Det tar mig ca 1h och 20min för att bli klar.

Hur ser er morgon rutin ut och hur lång tid tar det för er?

I always start the day with a quick shower where I moisturize my skin and face, you can read more here about what products I use. In order to not stand and wait for the cream to sink in and waste time on that I go and prepare my morning coffee (extremely important). I drink at the same time my energy shot that will strengthen my immune system and protect me from bacillis. Together with my coffee I am doing my makeup. After that, it’s time for my hair and to get dressed. I pack my bag AND unpack the dishwasher while I am frying my omelette. You probably have not missed that we women can do several things at once? 😉 It is unnecessary to spend 3 minutes in front of the pan just to wait for when it’s time to flip the omelette. Right? Then, I enjoy my breakfast and take my vitamins and last but not least I am brushing my teeth and I am ready for work. My morning routine time? It takes me around 1h and 20min to get done. 

How does your morning routine look like and how long time do you need?

Follow:
Share: