MOISTURIZE MOISTURIZE!

DRY SKIN DURING WINTER

När det är vinter och kallt så känner min hy av det med en gång. Jag blir riktigt torr och speciellt torr blir jag på mina armar (?) av någon konstig anledning. Tyvärr slarvar jag med vätskeintaget under vintertid och vet därmed att det är en av orsakerna till att jag blir torrare än vanligt. Jag har även pratat med min endokrinolog läkare som informerat mig om att en bieffekt av min sjukdom (hypotyreos) som jag har är just torrhet på vissa delar av kroppen. Nåväl, jag kan skatta mig lycklig att jag inte har värre bieffekter än vad jag faktiskt har.

//When it is winter and cold my skin feels it at once. I get really dry and especially dry on my arms (?) for some strange reason. Unfortunately I suck with fluid intake during winter and I know that it’s one of the reasons that I am drier than usual. I also talked with my endocrinologist doctor who informed me that a side effect of my disease (hypothyroidism) which I have is just dryness for certain parts of the body. Well, I can consider myself lucky that I did not have worse side effects than I actually have.

MY 4 TIPS ON HOW TO DEAL WITH DRY SKIN 

 1. Drick massvis med vatten! Det är otroligt viktigt att vi återfuktar kroppen inifrån och inte bara utanpå. Det sägs att en människa bör dricka 2 liter vatten per dag (det händer typ aldrig), vilket jag tycker är riktigt mycket, jag försöker dock dricka åtminstone 1 liter till att börja med. Får jag i mig mer så är det bara bra men jag tvingar inte i mig vatten bara för att. Att återfukta kroppen inifrån gynnar inte bara vår hy utan även naglar och hår. 
  //Drink lots of water! It is incredibly important to moisturize your body from the inside and not just on the outside. It is said that a person should drink 2 liters of water per day (it happens kind of never to me), which I think is quite a lot, I try to drink at least 1 liter to begin with. If I drink more then it’s more then good but I do not force myself to drink water just to drink it. To moisturize the body from the inside not only benefits our skin but also nails and hair.
   
 2. Återfukta! Återfukta! När vi skall hjälpa vår kropp att återfukta den på utsidan – välj produkter som är bra för din hy! Alla har vi olika hudtyper och därmed passar olika produkter för olika hudtyper. Jag smörjer kroppen med en body lotion som innehåller kokosolja, vitamin E och monoi olja. Den är även fri från parabener och sulfater och innehåller naturliga fetter istället. En riktig räddare i nöden för min hy och speciellt för mina armar! 
  //Moisturize! Moisturize! When we are helping our body to moisturize it on the outside – choose products that are good for your skin! We all have different skin types and thus suit different products for different skin types. I am currently using for my body a body lotion that contains coconut oil, vitamin E and Monoi oil. It’s free from parabens and sulfates, and instead it contains natural fats. A lifesaver for my skin nowadays and especially for my arms!
   
 3. Glöm inte bort ditt hår under vintern! Till håret använder jag kort och gott – organisk argan olja
  //Do not forget about your hair during winter! For my hair I am of course using – organic argan oil
   
 4. Mitt ansikte återfuktar jag under natten, då slipper jag en irriterande T-zone effekt under dagen. Jag återfuktar mitt ansikte med Mary Kay’s intensiva återfuktningskräm som tack vare att den är väldigt fet håller min hy återfuktad hela natten
  //I moisturize my face during the night, then I don’t need to deal with a T-zone effect during the day. I am using Mary Kay’s intense moisturizing cream that thanks to it’s very rich “fattiness” it keeps my skin moisturized all night long 🙂

Har ni några andra tips som ni vill dela med er av? 
Do you have any other tips that you would like to share?

Follow:
Share: