TUESDAY WORKOUT!

WORKOUT

Är ni precis som jag lika lata på att dra iväg till gymmet ibland? Det hindrar dock inte mig från att inte träna överhuvudtaget! De senaste veckorna vill jag fokusera mer på min konditionsträning och det lyckas jag väldigt bra med att genomföra hemma. Jag är precis klar med dagens cardio träning och stretching som tog mig ca 1 timme att göra. Tycker att det är riktigt smidigt att träna hemma ibland och speciellt om man har ont om tid och inte hinner åka iväg till gymmet. Rekommenderas starkt!

//Are you lazy just like me to go to the gym sometimes? It does not prevent me from not working out at all! In recent weeks, I want to focus more on my cardio and I manage to do that very well at home. I just finished today’s cardio workout and stretching that took me about 1 hour to perform. I think it’s really easy to work out at home sometimes and especially if you are short on time and do not have time to hit the gym. Highly recommended!

TODAYS WORKOUT

Dagens träning bestod av 40min konditionsträning på vår stationära cykel som vi har här hemma. Så lyxigt att ha en cykel hemma måste jag säga! Då finns det verkligen inga undanflykter. Jag körde i ett jämt och inte allt för hårt tempo under hela passet. Då jag inte gillar att konditionsträna måste jag mjukstarta för att ge det hela en chans innan jag kan börja öka tempo. Jag kör 3-4 pass i veckan och tycker redan där att jag gör framsteg att min konditionsträning förekommer så pass ofta under veckorna.

Efter passet var det dags att köra stretching i 20min och då min är ett fan av foam-rolling så har jag börjat flitigt med det också. Foam-rolling bidrar till att musklerna sträcks ut mer än vanligt och återhämtar sig därmed snabbare. Jag kan inte direkt påstå att det INTE känns när man kör foam-rolling men det är så värt det! Bara kör!

//Today’s training consisted of 40min cardio exercise on our stationary bike that we have here at home. So luxurious to have a bike at home, I must say! Then there really are no excuses. I bicycled in an even and not too hard pace throughout the session. Since I don’t like to work on my cardio, I have to start very soft to give it all a chance before I can start to increase the pace. I bicycle 3-4 times a week which I think I am already making progress with.

After the session, it was time to do some stretching for 20min and since my M is a fan of foam rolling, I have started to do it too. Foam rolling helps the muscles to stretched even more than usual, and hence recovers faster. I can not directly say that it DOESN’T feel when foam rolling but it is so worth it! Just do it!

Follow:
Share: