DRIVING WITHIN MY OWN BOAT – RIVA

RIVA

Nu måste jag tala om för er om min höjdpunkt under den senaste veckan! I torsdags åkte vi äntligen och hämtade upp min nya bil – min alldeles egna Fiat 500 Riva. Den skulle vara färdig levererad innan jul men den var försenad 3 veckor. I 3 veckor har jag försökt att klara mig utan bil och det gick väl mer eller mindre – fick dock lite mer att göra bland annat att handla hela tiden. Hehe. Men nu är den äntligen här och jag är så redo för att cruisa runt i den.

Jag har aldrig varit en pryl-nörd men när det kommer till denna skönhet så kan jag inte låta bli att bli en! Den har så många konstiga men häftiga funktioner och jag upptäcker något nytt varje dag! Haha. Detaljerna i bilen är det som gör den så himla fin. Bilderna gör den inte rättvis och man ser tyvärr inte alla de fina detaljer som de lagt ned på att skapa denna limited edition Riva.

//Now I must tell you about my highlight of the past week! Last Thursday we finally went and picked up my brand new car – my very own Fiat 500 Riva. It should have been delivered before Christmas but was delayed 3 weeks. In three weeks, I have tried to live without a car and it went well, more or less – M got a little more to do including our grocery shopping all the time. Hehe. But now it is finally here and I’m so ready to cruise around in it.

I’ve never been a gadget-geek, but when it comes to this beauty, I can not help but to be one! It has so many weird but cool features and I discover something new every day! Haha. The details of the car is what makes it so very nice. The pictures doesn’t make it fair unfortunately, you don’t see all of the fine details that they put into creating this limited edition Riva.

RIVA – THE BOAT

För inte så längesedan skrev jag ett inlägg om “The wife of “What else?”. När detta snygga par gifte sig 2014 åkte de runt i en båt i Italien (syntes överallt i media) – båten är en klassiker och heter Riva. Som ni säkert förstår vid det här laget så har Fiat producerat en bil baserad på båten Riva. Vad innebär detta tänker ni då? Inredningen innehåller till exempel mahogny trä bland annat på instrumentbrädan, lister och växelspaken men också på utsidan av bilen. Bilens färger skall spegla havets och himlens färger och därför har man valt vita skinnsäten och en fantastisk blå färg på bilen. 

Det coolaste av allt är nog att jag är den enda som har en Fiat 500 Riva Cab i Polen! Wah! Det finns nämligen bara 500st av dessa i heeeela världen! Hur coolt!? 

//Not long ago I wrote a post about “The Wife of” What else? “. Once this stylish couple got married in 2014, they went around in a boat in Italy (you saw it probably everywhere in the media) – the boat is a classic and called Riva. As you probably understand by now, Fiat has produced a car based on the boat Riva. Ok you probably wonder what does that mean? Basically the interior contains, for example, mahogany wood, among other things, on the dashboard, trims and gear lever but also on the outside of the car. The car’s colors reflect the sea and the sky and that’s why they have chosen white leather seats and a stunning blue color of the car.

The coolest thing of all is that I am the only one who has a Fiat 500 Riva Cab in Poland! Wah! There are only 500 pieces of these in the whoooole world! How cool!?


FRIDAY 13TH!

Nu till det roliga.. Som ni säkert vet så var det fredag den 13:onde i fredags. Jag brukar inte ha någon särskild otur och inte trodde jag att jag skulle åka på otur den här gången. Fredag morgon – det var dags att åka till jobbet i min nya bil (överlycklig). Jag tog på mig en klänning, min fina kappa för att jag visste att jag inte skulle frysa på vägen till jobbet och kunde därmed ta på mig något finare än min tjocka dunjacka. När jag startar bilen i vårt garage och börjar rulla så hör jag massa konstiga ljud. Jag stannar bilen, öppnar upp dörren och ser nedan….. Om jag blev arg? Haha låt oss inte ens börja!

//Now to the fun part.. As you probably know, it was Friday the 13th this Friday. I usually do not have any special bad luck and I thought I wouldn’t go on the bad luck this time either. Friday morning – it was time to go to work in my new car (extremely happy). I put on a dress, my nice coat because I knew I would not freeze on the way to work and was able to take on something more fancier than my thick down jacket. When I started the car in our garage and started to roll, I hear lots of strange noises. I stop the car, opened the door, looked behind and saw below ….. If I was angry? Haha let’s not even go there!

 

Follow:
Share: