COLOR OF THE YEAR – GREENERY

ENGLISH ↓

COLOR OF THE YEAR 2017

Har ni sett årets färg som utsetts av Pantone?! Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om färgen, den är väldigt vårig och ger en härlig känsla i kroppen. Skulle jag ta in den i vår lägenhet? Tror inte riktigt det. Jag har aldrig varit för färger som ni säkert vet och definitivt inte starka färger! Jag gillar neutrala, matta och harmoniska färger. Denna färgen skriker verkligen i min ögon och jag kan inte se framför mig att jag skulle ta in denna färg i vår lägenhet. Vad tycker ni om årets färg? Gillar ni den?

//Have you seen this year’s color designated by Pantone?! I do not really know what to think about this color, it is very spring-ish and gives a great feeling in your body, but if I’d take it into our apartment? Don’t think so. I’ve never been to colors as you probably know, and definitely not strong colors! I like neutrals, mate and harmonious colors. This color really screams in my eyes and I can’t see it in front of me that I would take this color into our apartment. What do you think of this year’s color? Do you like it?

COLOR PAIRINGS

Enligt Pantone skall man kunna använda en hel del andra färger för att kombinera med Greenery. Pantone har tagit fram hela 10 paletter med olika kulörer. Jag är dock rädd för att det kan bli alldeles för mycket färg på en och samma gång. Om jag skulle vara tvungen att kombinera Greenery med några färger så skulle det vara väldigt mörka eller ljusa neutrala färger.

//According to Pantone you should be able to use a lot of other colors to combine with Greenery. Pantone has developed 10 pallets with different colors. However, I am afraid it may be too much colors at the same time. If I had to combine Greenery with any colors at all, I would choose a very dark or neutral color.

 

WHAT DOES THE COLOR OF THE YEAR STAND FOR?

Enligt Pantones VD, Leatrice Eiseman, står Greenary för den trygghet som vi längtar efter i denna kaotiska, sociala och politiska värld vi just nu lever i. Greenary enligt Leatrice symboliserar även den återkoppling vi söker med naturen och varandra. Hon har en poäng i det hon säger då den gröna färgen är den färg som lättast accepteras av ögat och har en lugn påverkan på oss. Jag får helt enkelt ta och titta på denna färgen (om jag får syn på den någonstans) under 2017 men jag tänker inte ta in den färgen i vår lägenhet. Aldrig.

//According to Pantone’s Executive Director, Leatrice Eiseman, says Greenary represents the longing we have for the security in this chaotic, social and political world we currently live in. Greenary according to Leatrice also symbolizes the feedback we seek with nature and each other. She has a point in what she says since the color green is the color most easily accepted by the eye and has a calm influence on us. I’ll just take and look at this color (if I spot it somewhere) during 2017 but I’m not going to take the color into our apartment. Never ever.

Pics: Pantone.com

 

Follow:
Share: