SAINT LUCIA

December månad bara springer iväg och det är redan snart Lucia. Lucia för mig förknippar jag med Lucia mys som vi alltid hade på morgnarna när jag bodde i Sverige – vara sig det var på jobbet, skolan eller hemma. Då åt vi alltid lussekatter, pepparkakor och drack julmust/glögg – samtidigt som vi tittade på Lucian antingen live eller på TV. Jag har inte sett ett Lucia tåg på väldigt länge och i torsdagskväll fick jag äntligen se ett – här i Warszawa till och med! En kör åkte ända från Uppsala ned till Warszawa för att gå Lucia åt oss. Det var en underbar stämning i kyrkan och jag fick rysningar flera gånger om. Kyrkan (Kościół Ewangelicko – Augsburski Świętej Trójcy) i sig är väldigt fin också och vi hade bra platser där vi kunde beskåda allt det vackra.

Ni kan se hela konserten här – den sändes live på facebook!


The month of December is running away like never before and it is soon Lucia. Lucia for me, I associate this day with Lucia-cozyness as we always had in the mornings when I lived in Sweden – it could be at work, school or home. Then we always ate saffron buns, ginger biscuits and drank root beer/mulled wine – at the same time we watch Lucia in real or on TV. I have not seen a Lucia train in a long time, and on Thursday night I finally got to see one again – here in Warsaw even! A chorus went all the way from Uppsala down to Warsaw to show the Lucia train and sing for us. There was a wonderful atmosphere in the church and I got shivers several times. The church (The holy trinity church) itself is very beautiful as well and we had good places where we could view all the beauty from.

You can see the whole concert here – it was sent live on facebook! 

Svärmor var med oss
My mother in law joined us

LUCIA

Jag måste säga att introt till Lucia tåget var fantastiskt! Alla stod uppe på andra våningen i den runda kyrkan och började framföra Lucia sången. Ljudet, akustiken i kyrkan när dem sjöng härifrån var bland det vackraste jag någonsin hört.

I must say that the intro to the Lucia train was amazing! Everyone stood up on the second floor of the round church and began performing the Lucia song. The sound, the acoustics of the church when they sang up from here were among the most beautiful I’ve ever heard.

Visste ni förresten att Sankta Lucia kommer från Siracusa, Sicilien? Det var där jag och var på vår smekmånad och det finns ett monument av henne som vi såg när vi var där
Did you know that the Saint Lucia is from Siracusa, Sicily? That was where I and M went on our honeymoon and there is a monument of her that we saw when we were there

Follow:
Share: