WEEKEND RECAP

WEEKEND RECAP

Söndag eftermiddag och min enda tanke är, vilken bra helg det här har varit. Klockan 15:30 i fredags tog jag tåget upp till Stockholm. Resan gick väldigt fort och ännu en gång fick jag sitta mot tågets färdriktning, så himla jobbigt. Tredje gången jag får göra det under loppet av en månad. På tisdag åker jag tillbaka, vad tror ni, blir det en fjärde gång?

Sunday afternoon and my only thought was what a good weekend this has been. At 15:30 on Friday I took the train up to Stockholm. The trip went very fast and once again I had to sit against the train’s direction, so annoying. Third time I am sitting like this over the course of a month. On Tuesday I am going back, what do you think will it be a fourth time?

Lyckades packa ned 4 dagars packning i en cabin-size väska, inte alls dåligt för och vara mig. Jag tar alltid med mig så mycket mer än vad som egentligen behövs. Nedan väska är från Ochnik och är väldigt praktisk att packa i samt skön att rulla på.

Successfully packed 4 days of packing in a cabin-sized bag, not bad at all for me. I always take much more with me than I actually need. Below bag is from Ochnik and is very handy to pack and nice to roll with.

Väl uppe i Stockholm möttes jag av världens finaste vän som väntade på mig på stationen. Vi startade helgen med bubblor och pasta, det blev mycket prat och ta igen tid innan vi begav oss ut för och dansa. Klockan 04:00 rullade vi in i lägenheten och var super nöjda efter en lyckad kväll. Vi två har aldrig tråkigt när vi är ute. Never ever.

Up in Stockholm, I was met by the world’s finest friend waiting for me at the station. We started the weekend with bubbles and pasta, a lot of talk and catch up time before we left for dancing. At 4:00 PM we got back to the apartment and were very pleased after a nice evening. We two are never bored when we’re out. Never ever.

SATURDAY

Vi startade lördagen med en chili sushi bowl på Itamae. Väldigt gott och oj vad mätt jag blev. Älskar sådana blandningar med massa olika grönsaker och rå lax. Smakar väldigt friskt och nyttigt. Därefter tog vi en liten shoppingtur i stan, köpte med oss en cappuccino och promenerade tillbaka till lägenheten på Odenplan. 

We started the Saturday with a chili sushi bowl at Itamae. Very good and oh wow I got so full. Love such mixes with lots of different vegetables and raw salmon. Tastes very fresh and healthy. Then we took a small shopping trip in town, bought us a cappuccino and walked back to the apartment at Odenplan.

10 års vänskap firar vi nu i oktober som ni vid det här laget redan vet. Detta ville vi föreviga med en Instax kamera. Två kort tog vi, en vardera, och om 10 år tar vi liknande bilder. Vi är väldigt nyfikna på hur vårt liv kommer se ut då. Det bästa kommer vara att se tillbaka på denna helg. Planen för vårt 20-års jubileum är att vi firar den bland palmer och drinkar någonstans där det är varmt. Spännande om det faktiskt blir av!

As you already know, we are celebrating 10 years of friendship. We would like to eternalize this with an Instax camera. Two pictures was taken, one for each, and in 10 years we are going to take similar pictures. We are very curious about how our lifes will look like then. The best thing will be to look back on this weekend. The plan for our 20th anniversary is that we are going to celebrate it among palms and drinks somewhere where it’s warm. Exciting if it actually will happend!

Lördag kväll hade vi bokat bord på Pane Vino på Södermalm. Första gången för mig och det blev en tryffelpasta. Himmelsk go. Till dessert tog jag en Pannacotta och Sandra en Tiramisu. När servitören serverade min Pannacotta sa han “Mycket bra val!” och sedan gick han. Jag hade därmed höga förväntningar på denna. Jag kan tala om att det var den godaste Pannacottan jag någonsin ätit. Den smälte verkligen i munnen på mig. Efter middagen begav vi oss till Sandras vän som fyllde 30 år för att fira henne en snabbis innan vi begav oss in till stan. Vi dansade våra lurviga på Berns för att avsluta med en drink på East till riktigt skön musik. 

Saturday evening we had booked a table at Pane Vino at Södermalm. The first time for me and I ordered a truffle pasta. Heavenly good. For dessert I had a Pannacotta and Sandra a Tiramisu. When the waiter served my Pannacotta he said “Very good choice!” and then he went. I therefore had high expectations for this Pannacotta. I can tell you that it was the best Pannacotta I have ever eaten. It really melted in my mouth. After dinner, we went to Sandra’s friend who was having a 30 bash to celebrate her before we went to town. We danced at Berns to finish the evening with a drink at East with really good music.

SUNDAY

Det bästa med idag är att vi ställt tillbaka klockan en timme vilket innebär att vi har 1 timme mer av dagen. Den skulle egentligen varit 16:00 nu men är bara 15:00. Det gillar jag. Då vädret är katastrof i Stockholm, fruktansvärt blåsigt och kallt (det snöade lite till och med) så håller vi oss inne idag. Det blir serie-maraton och massa vatten, vätskeåterhämtningen efter denna helgen är ett måste. Imorgon och på tisdag väntar utbildning för teknikekonomer runt om i landet, det ska bli riktigt spännande. Ha en fortsatt bra söndag!

The best thing about today is that we set back the clock with one hour, which means we have 1 hour more of the day. It would actually be 16:00 now but it’s only 15:00. I like that. Since the weather is a disaster in Stockholm, terribly windy and cold (it snowed a little bit), we’ll stay in today. It’s going to be a series marathon and lots of water, the fluid recovery after this weekend is a must. Tomorrow and on Tuesday I am having a training for all the technology economists around the country, it’s going to be really exciting. Have a good Sunday everyone!

Follow: