THE WEEKEND

THE WEEKEND

Helgen håller på att lida mot sitt slut. Vi har i och för sig hela söndagen också men den vet jag kommer bestå av tvätt, träning och matlagning. Måste skrapa ihop ett par matlådor så jag slipper laga så mycket i veckan. I övrigt tycker jag att veckorna bara susar förbi. Alldeles för fort. Imorgon är det den 21 augusti och det är inga mycket kvar av denna månad innan vi går in i September. Därefter börjar hösten! Den tycker jag är i och för sig väldigt mysig, med alla höstfärger utanför fönstret. Men det är ett tag kvar tills dess, så nu får man passa på att njuta av solens varma strålar. 

//The weekend is about to end. We have the whole Sunday as well, but I know it will consist of laundry, workout and cooking. Must do a couple of food boxes so I don’t have to cook that much during the week. Anyway, I think the weeks just shuffle by too past. Far too fast. Tomorrow it is August 21 and there is not much left of this month before we enter September. Then the fall begins! I think ist’s very cozy, with all autumn colors outside the window. But we have some summer left, so be sure to enjoy the warm rays of the sun.

Vi startade helgen med hemmagjord pizza, prosecco och massor av ljus
We started the weekend with homemade pizza, prosecco and lots of candles

Sävsjö by night

Lördagen startade vi med att besöka antikaffärerna i Vrigstad. Vi är på jakt efter fler stolar till vårt bord. Vi fann dessa två härliga stolar. Oklart vart dem kommer ifrån, den första ser dock ut som en dansk design. Någon som vet?

On Saturday we started visiting the antique shops in Vrigstad. We are looking for more chairs for our table. We found these two lovely chairs. Unclear where they come from, the first one looks like a Danish design. Anyone who knows?

Efter möbeljakten var det dags för fika i Bodafors på Bageriet. 
Troligtvis den godaste kanelbullen jag någonsin ätit.
After the furniture hunt, it was time for a coffee in Bodafors at The Bakery. 
Probably the best cinnamon bun I have ever eaten.

Sedan blev vi sugna på att cykla och vi åkte ut till Vallsjöbaden. Vi cyklade totalt 15km.
M’s första mening när vi kom fram, varför har vi aldrig varit här tidigare? Jag tror han älskar och uppskattar Småland mer än vad jag gör.

Then we went on our bikes and we bicycled to Vallsjöbaden. We rode a total of 15km.
M’s first sentence when we got to the place, why haven’t we visited this place before? I think he loves and appreciates Småland more then I do.

När vi kom tillbaka till stan tog vi en promenad till Gunnars livs för att köpa vår allra första godispåse (sedan vi flyttat hit har vi inte käkat lösgodis). Godiskoma efter 30min blev det. Ps. det finns riktigt mysiga hus i Sävsjö. Älskar att strosa runt här och titta på dessa!

Dags att ta tag i söndagen, hoppas ni får en härlig dag!

When we got back to town and we went for a walk to Gunnar’s livs to buy our very first candy bag (since we moved here we haven’t bought Swedish loose candy). Goodness after 30min we went into koma. Ps. There are really cozy houses here in Sävsjö. Love to stroll around here and watch these!

Time to make this Sunday, hope you have a wonderful day!


Follow: