RASPBERRY MILLET MUFFINS!

 

RASPBERRY MILLET CUPCAKES

Sötsugen? Alltid. Då måste du bara prova detta nyttiga alternativ till hallon muffins! Så goda! Du behöver bara 7 ingredienser och ca 1,5h av din dyrbara tid för att skapa dessa godbitar. Ett tips är att inte göra dessa muffins om ni har bråttom att servera dem då det kräver lite tid för att dem skall bli klara i ugnen. Jag rekommenderar dock dessa muffins som mellanmål, då dem är riktigt mättande och perfekt att ta med sig till jobbet i lådan!

//Sweet tooth? Always. Then you just have to try this healthy alternative to raspberry muffins! So good! You only need 7 ingredients and about 1.5 hours of your precious time to create these goodies. One tip is to not make these muffins if you are in a hurry to serve them as it requires some time for them to be ready in the oven. However, I recommend these muffins as a snack, since it is really satisfying and perfect to take with you in a box to work!

INGREDIENTS (12 cupcakes)

2 matskedar kokosolja / 2 tablespoons coconut oil
1/2 färska hallon / 1/2 glas of fresh raspberries
1 äpple / 1 apple
1 glas hirs / 1 glas of millet
1 glas färskpressad apelsin juice / 1 glas of freshly pressed orange juice 
4-5 dadlar (lägg dem i kokhett vatten i 15min) / 4-5 dates soaked in hot water for 15min
1 matsked linfrön / 1 tablespoon flaxseed

THE MAKING

Koka enligt förpackningen hirs. När hirs är färdig kokat tillsätt kokosoljan och dadlarna och rör om och vänta tills vätskan sugit åt sig. Riv äpplet. Tillsätt sedan äpplet, hallon, apelsin juicen och linfrön och mixa med en stavmixer till en jämn smet. Låt stå under lock tills det svalnat. Fördela sedan smeten i formar och in i ugn på 180 grader i ca 40min. Stäng sedan av ugnen och låt stå kvar i ugnen i ca 15min. Det är viktigt att ge dem tid så att de blir klara. De blir nämligen lite mjuka i mitten men det är bara gott tycker jag! Förvara muffinsen i en tät plastlåda och njut av dessa i max 3 dagar.

//Cook millet according to package instructions. When the millet is ready add the coconut oil and the dates and stir and wait until the liquid is absorbed. Grate the apple. Then add the apple, raspberry, orange juice and flaxseed and mix with a blender until smooth. Let stand under the lid until it cools down. Distribute the batter into muffin forms and put in the oven at 180 degrees for about 40 min. Then turn off the oven and let the muffins stay in the oven for about 15min. It is important to give them time so they are ready. They will appear slightly soft in the center but they are delicious! Store the cupcakes in an airtight plastic box and enjoy them in maximum of 3 days.

Follow:
Share: