SUPER EASY FIT-PANCAKES

FIT-PANCAKES

Älskar ni som jag pannkakor?! Under min studietid åt jag dem flera gånger i veckan mest för att det var billigt men samtidigt så himla gott! Nu när man är lite äldre och visare så vill jag ha mina pannkakor nyttiga men samtidigt smarriga. Jag misstänker att det är något som alla vill nuförtiden med tanke på all hype det är kring träning och hälsosam kost. Därför har jag bestämt mig för att dela med mig av mitt favorit recept på pannkakor som jag gör. Det är super enkelt och dem smakar himmelskt gott! Tänk på att använda bra råvaror och med bra råvaror menar jag självklart – EKOLOGISKT! Finns inget annat alternativ än ekologiskt nuförtiden och det borde vara en självklarhet för alla. 

//Do you love pancakes as much as I do?! During my studies, I ate them several times a week, mostly because it was cheap, but so amazingly good! Now that I am a bit older and wiser, I want to have my pancakes healthy but also delicious. I suspect it is something that everybody wants nowadays, given all the hype about exercise and healthy diet. Therefore, I have decided to share with you my favorite recipe for pancakes that I do. It’s super easy and it tastes heavenly good! Remember to use good ingredients and by good ingredients, I mean obviously – ORGANIC! There is no other option than organic these days and it should be obvious to all.

INGREDIENTS (1 portion)

1 banan / 1 banana
1 ägg / 1 egg
1 skopa proteinpulver eller 1 msk kokosmjöl 
/ 1 scope protein powder or 1 tablespoon coconut flour
1 nypa kanel / 1 inch of cinnamon
1 nypa salt / 1 inch of salt
GHEE smör eller kokosolja / GHEE butter or coconut oil

THE MAKING

Börja med att mosa bananen och blanda sedan banan och ägg till en jämn smet. Tillsätt proteinpulver/koksmjöl, salt och kanel och rör om. Hetta upp en stekpanna med antingen GHEE smör eller kokosolja. Fördela smeten i ca 3 små pannkakor på stekpannan och stek pannkakorna på medelvärme. Tänk på att det tar lite längre tid att steka dessa pannkakor än vanliga. Servera pannkakorna med vad ni älskar mest, jag valde ekologisk sylt och ekologisk jordnötssmör. Mums! Bon appetit!

// Start with mashing the banana and then mix the banana with eggs until smooth. Add protein powder/coconut flour, salt and cinnamon and stir. Heat a frying pan with either ghee butter or coconut oil. Spread the batter into about 3 small pancakes on the frying pan and fry the pancakes over medium heat. It takes a little bit longer to fry the pancakes then usual, it is very important to remember this when making these pancakes. Serve the pancakes with what you love the most, I chose organic jam and organic peanut butter. Yum! Bon appetit!

 

Follow:
Share: